Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

northstar

Uzman
Recep abinin DLSS 4 etkinleştirme videosunu izledikten sonra Stalker 2'de de aynısını yapayım dedim ama görselde gözüken "DLSS Geçersiz Kılma" diye başlayan seçenekte herhangi bir değişiklik yapamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
(Oyun içi ayarlarda DLSS kalite modunda, GeForce sürücüsü ve NVIDIA App güncel, ekran kartı 3060 Ti)

Dosya Ekleri

• nvidiappstalker2.webp
    nvidiappstalker2.webp
    119,9 KB · Görüntüleme: 157
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dying Light 2, Silent Hill 2, Alan Wake 2, Death Stranding, God of War bunların hepsinde değişiklik yapabiliyorum sadece stalker 2'de bahsettiğim seçenek soluk renkte gözüküyor. Reddit'e bir göz atacağım, ilginiz için teşekkürler.

Sorunun sebebini buldum. Oyun sadece çoklu kare oluşturmayı destekliyormuş. DLSS upscaling desteklemiyormuş. Zaten diğer oyunlarda sorun olmayıp sadece bunda olmasıda bunu kanıtlar nitelikte.

Resimde RTX5000 serisiyle stalker 2 ayarı yapılmış bir kullanıcı var. Çoklu kare oluşturma açılabiliyor ama DLSS açılamıyor. Sizin kartta da kare oluşturma desteklenmediği için tüm seçenekler kapalı gözüküyor. NVIDIA'nın resmi sitesinde tikli olmasının sebebi çoklu kare oluşturmayı desteklediği için. Yani özetle oyun desteklemiyor.

IMG_2563.webp

IMG_2564.webp

Sizin kart RTX 3060 Ti olduğu için hepsi kapalı gözüküyor.
Videoyu izlerken fark ettim. Dakika 10:00.

Yaptım ama değişen bir şey olmadı.
NVIDIA App'i DDU ile silin.
Sonra buradan NVIDIA App'i indirin.
https://us.download.nvidia.com/nvapp/client/11.0.2.308/NVIDIA_app_beta_v11.0.2.308.exe
NVIDIA App'i indirdikten sonra ekran kartı sürücüsünü de uygulamadan yükleyin.

NVIDIA App'i DDU ile silin.
Sonra buradan NVIDIA App'i indirin.
https://us.download.nvidia.com/nvapp/client/11.0.2.308/NVIDIA_app_beta_v11.0.2.308.exe
NVIDIA App'i indirdikten sonra ekran kartı sürücüsünü de uygulamadan yükleyin.
Dediğiniz gibi yaptım ama yine aynı gözüküyor :(

İlgili seçeneğin yanındaki yuvarlak i işaretine tıkladığımda Super Resolution desteklenmiyor diye yazıyor (görseldeki gibi) ancak internette bir liste var sanırım Nvidia tarafından yayınlanan, orada desteklenen oyunlar arasında Stalker 2 yer alıyor. Başka bir çözüm öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• info.webp
    info.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
Dediğiniz gibi yaptım ama yine aynı gözüküyor :(

İlgili seçeneğin yanındaki yuvarlak i işaretine tıkladığımda Super Resolution desteklenmiyor diye yazıyor (görseldeki gibi) ancak internette bir liste var sanırım NVIDIA tarafından yayınlanan, orada desteklenen oyunlar arasında stalker 2 yer alıyor. Başka bir çözüm öneriniz var mı?

Evet siz düzelmedi dedikten sonra listeye baktım. Listede var zaten olmazsa işe yaramıyor. Başka bir çözüm önerisi gelmiyor aklıma. Reddit'i biraz kurcalamanızı öneririm. Veya yeni driver güncellemesini bekleyebilirsiniz.

Bu arada sadece bu oyunda mı oluyor yoksa tüm oyunlarda mı böyle bir sorun var?

Evet siz düzelmedi dedikten sonra listeye baktım. Listede var zaten olmazsa işe yaramıyor. Başka bir çözüm önerisi gelmiyor aklıma. Reddit'i biraz kurcalamanızı öneririm. Veya yeni driver güncellemesini bekleyebilirsiniz.

Bu arada sadece bu oyunda mı oluyor yoksa tüm oyunlarda mı böyle bir sorun var?

Dying Light 2, Silent Hill 2, Alan Wake 2, Death Stranding, God of War bunların hepsinde değişiklik yapabiliyorum sadece Stalker 2'de bahsettiğim seçenek soluk renkte gözüküyor. Reddit'e bir göz atacağım, ilginiz için teşekkürler.

Dying Light 2, Silent Hill 2, Alan Wake 2, Death Stranding, God of War bunların hepsinde değişiklik yapabiliyorum sadece stalker 2'de bahsettiğim seçenek soluk renkte gözüküyor. Reddit'e bir göz atacağım, ilginiz için teşekkürler.

Sorunun sebebini buldum. Oyun sadece çoklu kare oluşturmayı destekliyormuş. DLSS upscaling desteklemiyormuş. Zaten diğer oyunlarda sorun olmayıp sadece bunda olmasıda bunu kanıtlar nitelikte.

Resimde RTX5000 serisiyle stalker 2 ayarı yapılmış bir kullanıcı var. Çoklu kare oluşturma açılabiliyor ama DLSS açılamıyor. Sizin kartta da kare oluşturma desteklenmediği için tüm seçenekler kapalı gözüküyor. NVIDIA'nın resmi sitesinde tikli olmasının sebebi çoklu kare oluşturmayı desteklediği için. Yani özetle oyun desteklemiyor.

IMG_2563.webp

IMG_2564.webp

Sizin kart RTX 3060 Ti olduğu için hepsi kapalı gözüküyor.
Videoyu izlerken fark ettim. Dakika 10:00.

Son düzenleme:
Çözüm