Çözüldü Statik elektrik anakartı bozar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tylerdurden3

Uzman
Merhaba yeni bir sistem topladim kendime ancak Power tusuna bastigimda kasada herhangi bir tepki alamadim. Olasi ihtimalleri degerlendirdim ve hicbirinde bir netice alamadim. Akabinde bir bilgisayar tamircisine gittim. Kendisinde var olan calisir oldugundan emin oldugu bir Power denedi ve sorunun anakarttan kaynakli oldugunu soyledi. Anakart uzerine baktigimizda herhangi bir problem yoktu ancak tamircinin tahminine gore anakart statik elektrikten bozulmustu.

Bu tarz konularda deneyimli veya teknik bilgisi olan arkadaslara sormak isterim. Statik elektrikten anakartin bozulma ihtimali yuzde kactir? Cunku daha onceleri hiç boyle bir şey ile karsilasmamistim. Cevap veren herkese teşekkürler ayrica anakart ektedir.

Anakart

Çözüm
Bu konu hakkinda son degerlendirme yapmak gerekirse tahminlerime gore anakartin kasa yukseltmeyi ayagi toplamda 8 tane ancak ben kasaya 9 tane montajladim.
Galiba bundan sebep sistem ark yapiyor ve direkt olarak kendini korumaya aliyor cunku sistem kasa icinde calismadi lakin kasa disinda uzay sistem olarak calisti.
Tahminim bu sekilde bu tarz bir problem yasayan arkadaşlar o hususa dikkat etsinler.
Bugüne kadar kaç sistem monte ettiğimi hatırlamıyorum. Hiçbirinde statik elektrik bilekliği kullanmadım ve hiçbir sistemde anakart, statik elektrik dolayısıyla yanmadı. Anakart bozuktur. Statik elektrik sonucu bozulduğunu sanmıyorum.

Ben de 4-5 defa sistem degistirmisimdir, hepsini kendim toparlamisimdir ancak bende de bozulmamisti.
Ayni anakarti yine ayni yerden sipariş verdim bakalim, umarim o da bozuk degildir.

Bugüne kadar kaç sistem monte ettiğimi hatırlamıyorum. Hiçbirinde statik elektrik bilekliği kullanmadım ve hiçbir sistemde anakart, statik elektrik dolayısıyla yanmadı. Anakart bozuktur. Statik elektrik sonucu bozulduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 3-4 kez sistem toplayıp hiç birinde böyle bir şey yaşamadım.

Özellikle kendi bilgisayarımdaki donanım sorunları yüzünden en az 10 kere sistemi çıplak elle sıfırdan söküp tekrar takmışımdır hiçbir şekilde sorun yaşamadım.

Ben hep elektrik süpürgesi ve fön makinesi ile temizlerim. İlk bilgisayarım 10 yıldan sonra soket yakarak bozulmuştu. Sanırım anakartın MOSFET'lerin filan ömrü bitt IDE oldu diye düşünüyorum. Çünkü onca yıl FX6300 işlemciye dayandı. :D

Yeni parçaları sanırım çıt Kırım yapmışlar. Eskiye göre fabrikadan bile sorunlu çıkıyor.

Ben önlem olarak, Fişe takmadan 1dk Power tuşuna bas çek filan yapıyorum genelde.

Merhaba yeni bir sistem topladim kendime ancak Power tusuna bastigimda kasada herhangi bir tepki alamadim. Olasi ihtimalleri degerlendirdim ve hicbirinde bir netice alamadim. Akabinde bir bilgisayar tamircisine gittim. Kendisinde var olan calisir oldugundan emin oldugu bir Power denedi ve sorunun anakarttan kaynakli oldugunu soyledi. Anakart uzerine baktigimizda herhangi bir problem yoktu ancak tamircinin tahminine gore anakart statik elektrikten bozulmustu.

Bu tarz konularda deneyimli veya teknik bilgisi olan arkadaslara sormak isterim. Statik elektrikten anakartin bozulma ihtimali yuzde kactir? Cunku daha onceleri hiç boyle bir şey ile karsilasmamistim. Cevap veren herkese teşekkürler ayrica anakart ektedir.

Anakart

Sanmıyorum, bugüne kadar topladığım 1-2 sistemde de hiçbir şey kullanmadım. Hatta bir kere elimi yıkadıktan sonra bir damla su anakarta dökülmüştü bir bezle silmiştim, şu an o su dökülen anakartı kullanıyorum. Fakat yine de dikkatli olmakta yarar var, bende korkuyorum bir şeyleri takarken acaba elimden geçen elektrik bozar mı diye. :D

Aynı sorunu 4-5 sene önce yaşamıştım, anakart bozuldu zannettim yapmadığım şey kalmamıştı tamircilere götürdüm çöp bu dediler, bir sürü foruma konu açtım, en son forumda birisi anakartı komple çıkartıp mermerin üzerine koy yarım saat bekle demişti dediğini yaptım tak diye açıldı bilgisayar o kişiye çok dua etmiştim selam olsun :)

Aynı sorunu 4-5 sene önce yaşamıştım, anakart bozuldu zannettim yapmadığım şey kalmamıştı tamircilere götürdüm çöp bu dediler, bir sürü foruma konu açtım, en son forumda birisi anakartı komple çıkartıp mermerin üzerine koy yarım saat bekle demişti dediğini yaptım tak diye açıldı bilgisayar o kişiye çok dua etmiştim selam olsun :)

Açıkçası ben direkt geri gonderdim anakarti yine ayni anakarti ayni yerden sipariş verdim
Bunda da ayni durumu yasarsam artik dediginiz gibi yaparim :D

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt