Çözüldü Steam Deck'teki RDR2 açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Epic Games üzerinden RDR2'ye sahibim. Heroic'ten yükledim oyunu mecburen. Oyuna girdiğimde Social Club Error 18 hatası alıyorum. Araştırdığım zaman Steam'in başlangıç seçeneklerine WINEDLLOVERRIDES="vulkan-1=n,b" %command% yazarsam düzeliyormuş. Ben zaten Steam'e ekleyecektim bu da bahanesi oldu. Steam'e ekleyip başlattığımda oyun başlamadı. Uyumluluğu kapattım ve böylece Heroic'ten başlatmış oldum. Bu sefer oyun açıldı ama aynı hatayı aldım. Steam'e de ekledim bu sefer bu kodu. Açmayı denediğimde bu sefer oyun hiç açılmadı. Kodun yerini değiştirdim, olmadı. Uyumluluğu açıp denedim yine olmadı.

Çözüm
Bununla alakalı konu açmıştım. Windows'a geçmemin cihaza kötü etki edeceğini söylediler.

Bottles ile Epic yükeldim. Direkt Epic üzerinden girmeyi deneyeceğim. Olmazsa korsan yüklerim muhtemelen.

Korsanda da açılmadı ya inanılmaz.

ÇÖZÜM:

Olayı Heroic'in Discord sunucusunda çözebildim. Reddit postunu özetleyip atıyorum. İhtiyacı olan yararlanabilir.
  1. Oyunu kurduğunuz yerdeki prefix dosyasına girin ve Red Dead Redemption 2 klasörünü silin.
  2. Discover'dan ProtonUp-Qt yükleyin.
    • ProtonUp-Qt'yi açıp sürüm ekleye tıklayın ve uyumluluk aracı olarak GE-Proton'u seçin. Buradan en yüksek sürümü yükleyin.
  3. Heroic'e girip RDR2'ye tıklayın. Oyunu açmayın. Sağ üstteki 3 çizgiye tıklayıp oyunu Steam'e ekleyin.
  4. 3 çizginin solundaki ayar sekmesine girin. Wine sürümü olarak yüklediğiniz Proton sürümünü seçin.
  5. Oyunu açın ve bırakın gerekli kurulumlar yapılsın. Oyun açıldığında aynı hatayı verecek. Oyundan çıkın.
  6. Heroic'e geri dönün ve yine 3 çizginin solundaki ayar sekmesine girin. En aşağı inin ve ön ekte exe çalıştıra basın.
    • RDR2'yi kurduğunuz yerin içinde Redistributables klasörü var. Bu klasörün içinde de VulkanRT.exe var. Ön ekte bunu çalıştırın. Kurulum tamamlandığında oyunu Steam üzerinden çalıştırın.
Oyun bu adımlardan sonra bende açıldı. Herhangi bir system.xml düzenlemesi yapmadım. Ayrıca oyun ilk açıldığında maksimum 9 FPS verecek. Bunu düzeltmek için çıkış adaptörünü 1'ten 0'a alın ve kaydedin. Oyundan kendi kendine çıkacak. Yeniden girdiğiniz zaman hata verebilir. Hatayı kapatıp yeniden girin. Oyunun FPS sınırını kaldırdık böylece.
Denedim, çalışmadı.
Aslında son zamanlarda Epis Games, Linux'ta düzgün çalışmıyor sebebini bilmiyorum. Kuruyorsun sürekli güncelleme döngüsüne giriyor, giriş yapma ekranı falan gelmiyor bu döngü yüzünden. Durup dururken çöküyor falan. Heroic'te de her oyun açılmıyor. Eğer ek bir depolama alanınız varsa ona Windows kurun. Dual boot yapın veya temelli Windows'a geçirin cihazı, tabii ek olarak uyarmam gerek, orijinal yazılımında yapabildiğiniz çoğu şeyi yapamayacaksınız ve batarya performansı da düşecektir.

Bununla alakalı konu açmıştım. Windows'a geçmemin cihaza kötü etki edeceğini söylediler.

Bottles ile Epic yükeldim. Direkt Epic üzerinden girmeyi deneyeceğim. Olmazsa korsan yüklerim muhtemelen.

Korsanda da açılmadı ya inanılmaz.

ÇÖZÜM:

Olayı Heroic'in Discord sunucusunda çözebildim. Reddit postunu özetleyip atıyorum. İhtiyacı olan yararlanabilir.
  1. Oyunu kurduğunuz yerdeki prefix dosyasına girin ve Red Dead Redemption 2 klasörünü silin.
  2. Discover'dan ProtonUp-Qt yükleyin.
    • ProtonUp-Qt'yi açıp sürüm ekleye tıklayın ve uyumluluk aracı olarak GE-Proton'u seçin. Buradan en yüksek sürümü yükleyin.
  3. Heroic'e girip RDR2'ye tıklayın. Oyunu açmayın. Sağ üstteki 3 çizgiye tıklayıp oyunu Steam'e ekleyin.
  4. 3 çizginin solundaki ayar sekmesine girin. Wine sürümü olarak yüklediğiniz Proton sürümünü seçin.
  5. Oyunu açın ve bırakın gerekli kurulumlar yapılsın. Oyun açıldığında aynı hatayı verecek. Oyundan çıkın.
  6. Heroic'e geri dönün ve yine 3 çizginin solundaki ayar sekmesine girin. En aşağı inin ve ön ekte exe çalıştıra basın.
    • RDR2'yi kurduğunuz yerin içinde Redistributables klasörü var. Bu klasörün içinde de VulkanRT.exe var. Ön ekte bunu çalıştırın. Kurulum tamamlandığında oyunu Steam üzerinden çalıştırın.
Oyun bu adımlardan sonra bende açıldı. Herhangi bir system.xml düzenlemesi yapmadım. Ayrıca oyun ilk açıldığında maksimum 9 FPS verecek. Bunu düzeltmek için çıkış adaptörünü 1'ten 0'a alın ve kaydedin. Oyundan kendi kendine çıkacak. Yeniden girdiğiniz zaman hata verebilir. Hatayı kapatıp yeniden girin. Oyunun FPS sınırını kaldırdık böylece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…