Çözüldü Steam düşük indirme ve 0 disk kullanım sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ceyhunux

Üyecik
Hocam öncelikle ben bu sorunu yaklaşık 3-4 aydır yaşadığımı söylemek istiyorum, ne yaptıysam olmadı. Her türlü çözüm yolunu denedim fakat bir sonuca ulaşamadım.

Sorun: Steam'de oyun indirirken 5-10 dakika sonra disk kullanımı 0 MB'ye indirme hızı da 348MB'ye kadar düşüyor. Sorunun SSD'de mi İnternette mi olduğunu bir türlü çözemedim. SSD sağlığına baktığım zaman gayet sağlıklı gözüküyorlar. Belki düzelir diye formatta attım ama yine bir şey değişmedi. SSD'lerim: TwinMOS 500GB - Adata SU360 500GB. Ayrıca Speedtest yaptığım zaman Upload Latency'im 255'lerde oluyor bununla bir alakası olabilir mi? Upload latencyi düşürmek istediğimde de modem arayüzümde QoS ayarı yok. Bunun için Rooter almam söylendi.

@Recep Baltaş hocam yardımınız dokunursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• resim_2024-09-30_200405769.webp
    resim_2024-09-30_200405769.webp
    42,1 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 50
Çözüm
Çok benzer bir sorunu yaşadım, önce Steam betaya geçtim. Betaya ilk geçişimde sorunun yaşanma süresi 30 dakikaya kadar çıktı. 30 dakika boyunca normal indirebildim yani. Sonraki indirmelerde ise süre gene 5 - 10 dakikaya düştü. Sonrasında normal versiyona döndüm ve gene aynı senaryo devam etti.

İnternette bir sürü çözüm yöntemine baktım ve benim sorunumu indirme sunucusunu Hollanda yapıp 1.1.1.1 kullanmak çözdü. İndirme sunucusunu 1.1.1.1 kullanmadan değiştirdiğimde sorun çözülmemişti, 1.1.1.1 kullanarak sadece Hollanda sunucusunu denedim ve sorunu çözdüm. Eğer DNS işlemi yeterli olmazsa WARP kullanarak da indirmeyi dene.
Hocam öncelikle ben bu sorunu yaklaşık 3-4 aydır yaşadığımı söylemek istiyorum, ne yaptıysam olmadı. Her türlü çözüm yolunu denedim fakat bir sonuca ulaşamadım.

Sorun: Steam'de oyun indirirken 5-10 dakika sonra disk kullanımı 0 MB'ye indirme hızı da 348MB'ye kadar düşüyor. Sorunun SSD'de mi İnternette mi olduğunu bir türlü çözemedim. SSD sağlığına baktığım zaman gayet sağlıklı gözüküyorlar. Belki düzelir diye formatta attım ama yine bir şey değişmedi. SSD'lerim: TwinMOS 500GB - Adata SU360 500GB. Ayrıca Speedtest yaptığım zaman Upload Latency'im 255'lerde oluyor bununla bir alakası olabilir mi? Upload latencyi düşürmek istediğimde de modem arayüzümde QoS ayarı yok. Bunun için Rooter almam söylendi.

Hocam şunu dener misiniz. Bu sorunu bende yaşamıştım. İndirme bölgesini değiştirdim, indirme önbelleğini temizledim, çözüm olmamıştı. Bu ayarı kapatınca düzelmişti galiba (Bu çözümü bulduğum gün monitör bozulmuştu tam indirme yaparken, soruna çözüm oldu mu emin olamadım.) Siz yine de bir deneyin.

Aygıt Yöneticisi"ni açın, "disk sürücüleri"ne tıklayın, oyunu yüklemek istediğiniz diske sağ tıklayın ve "özellikler" deyin. "İlkeler" sekmesine gelin ve "aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir" ayarındaki tiki kaldırın. Steam indirmesini tekrardan başlatıp kontrol edin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 87044

Steam'den bölge değiştirmeyi denediniz mi? Artı olarak indirme hızını sınırla ayarını kapatın.
Bölgeyi yaklaşık 3-4 defa değiştirdim üstüne indirme hızı da açık değil zaten denemiştim bunları ama teşekkürler cevabın için.

Hocam şunu dener misiniz.

Aygıt yöneticisi"ni açın, "disk sürücüleri"ne tıklayın, oyunu yüklemek istediğiniz diske sağ tıklayın ve "özellikler" deyin. "İlkeler" sekmesine gelin ve "aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir" ayarındaki tiki kaldırın. Steam indirmesini tekrardan başlatıp kontrol edin.
Onu da dün gece denedim fakat yine hiçbir şey değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok benzer bir sorunu yaşadım, önce Steam betaya geçtim. Betaya ilk geçişimde sorunun yaşanma süresi 30 dakikaya kadar çıktı. 30 dakika boyunca normal indirebildim yani. Sonraki indirmelerde ise süre gene 5 - 10 dakikaya düştü. Sonrasında normal versiyona döndüm ve gene aynı senaryo devam etti.

İnternette bir sürü çözüm yöntemine baktım ve benim sorunumu indirme sunucusunu Hollanda yapıp 1.1.1.1 kullanmak çözdü. İndirme sunucusunu 1.1.1.1 kullanmadan değiştirdiğimde sorun çözülmemişti, 1.1.1.1 kullanarak sadece Hollanda sunucusunu denedim ve sorunu çözdüm. Eğer DNS işlemi yeterli olmazsa WARP kullanarak da indirmeyi dene.

Çözüm

Hocam benim de sorunumu çözdü Allah'ıma bin şükür 4 ay sonunda, çok teşekkür ediyorum

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt