Çözüldü Steam neden dolar para birimine geçiş yaptı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Önceden hep TL ile alınıyor diye biliyorum. Steam ile bir işim olmadığı için neden dolarla satılmaya başladığını merak ediyorum.

Çözüm
Steam'de Türkiye de daha ucuza satılıyordu oyunlar yurt dışındakilerde VPN ile falan buraya bağlanıp ucuza oyun alıyordu o yüzden dolara geçtiler.
Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.

Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.

Kaynağı da belirttim.
Resmi açıklamada bundan bahsedilmemiş bu sebeple yorum sayılır maksimum bu dediğiniz.

Resmi açıklamada bundan bahsedilmemiş bu sebeple yorum sayılır maksimum bu dediğiniz.

Resmi tabii ki yazmazlar bunu ama bu böyle ve yapılıyordu. Battle.net'de de aynısı yapılıyordu. Onda da TL'ye geçtiler, şimdi tekrar euro'ya geçtiler. Oyunları gift hediye yollama özelliği de birçok oyunda kaldırılmıştı. Çünkü bu ülkelerde masum oyunculardan çok bunu işe dönüştüren insanlar çok fazla var. Şu an hala oyun içi (World of Warcraft) Gold'u aynı şekilde abuse ediyorlar.

Sonra da firmalar kimseye acımadan bileti kesiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…