Steam oyunlarında EA App indirme saçmalığı

Learnof

Üstün
Makaleler
3
Mesela ben neden Steam üzerinden oynayacağım oyun için EA App indirmek zorundayım? Bana çok saçma geliyor. Zaten almışım oyununu. Niye EA App indirip bilgisayarımda gereksiz yer kaplıyorsun. Bu sadece bunun için değil Forza için düşünelim mesela. Niye Xbox indiriyorum abicim? O zaman Steam üzerinde satma oyunu. Ben senin programını indirmek zorunda mıyım?

Bayağı kötü bir durum, üstüne bir işe yaramayan anti cheat yapıyorlar deli oluyorum. Linux'da çalışmıyor bir de.

Evet, zorundasınız. Çünkü yayıncı öyle istiyor. Bunu yapan tek yayıncı EA gibi davranıyorsunuz.
Hocam neden konuyu okumamış gibi mesaj yazıyorsunuz? Ben sadece EA mı demişim? Sırf muhalefet olmak için yorum yapmayınız. Saygılar.

Aynı durum Ubisoft ve Blizzard için de geçerli. Can sıkıcı ama yapacak bir şey yok maalesef.
Ben de bunu anlamıyorum işte hocam yani Steam üzerinden almışım ne gerek var ki bana uygulamanı dayatmana.

Bunu yapmayan firmalar var bu arada, Capcom gibi. Capcom oyunları genellikle Steam Native olarak çalışıyorlar. Ancak EA, Ubisoft, Blizzard, Rockstar gibi firmalar illaki Launcher yükletip ayrı hesap açtırıyor.

Yakın zamanda 2K, kendi Launcher'ını kaldırdı ve oyunlarını Steam Native hale getirdi, aynı Capcom gibi. Diğer firmalar ise zorla Launcher yükletiyorlar maalesef.

İşlevsel olarak birçoğunda gerçekten gerek yok. Oyun daveti gibi şeyleri Steam üzerinden de yapabilirler. Ama bu farklı platformda sunmayı zorlaştırıyor. Daha kolayı, tonla veri toplayıp kesintisiz oyun satışı, reklamı gibi avantaşlarla launcher sunmak.

Bu konuda kıl olduğum tek firma CDPR. GOG Galaxy bildiğim kadarıyla hala opsiyonel. O kadar özgürlükçüyüz falanız filanız deyip (başta Gwent olmak üzere) oyunları için RED Launcher'ı dayattılar ama.

Hocam neden konuyu okumamış gibi mesaj yazıyorsunuz? Ben sadece EA mı demişim?
50 kere EA demeniz, başlığı o şekilde açmanız gayet yeterli. Yapmayan firmaları saymak daha kısa sürebilir.

Sırf muhalefet olmak için yorum yapmayınız.
Yıllardır olan bir şeyi muhtemelen bir sorun çıktığı için konu açıp dile getiren ben değilim.
Saygılar.

Geri
Yukarı Alt