Rehber Steam tamamen çevrimdışı nasıl yapılır ve nasıl oynanır?

John Wick

Becerikli
Makaleler
5
Bildiğiniz gibi Steam'de internetiniz olmadığı zaman offline oynayabiliyorsunuz ama belirli bir süreden veya sınırdan sonra sizin çevrimiçi bir bağlantı kurmanızı istiyor.

Bugün bunu nasıl düzeltip Steam'i her zaman offline kullanabileceğinizi gösteriyorum.

Ben Windows'a yapıyorum diğer işletim sistemlerinde yapmak için internete göz atabilirsiniz. Linux ve MacOS için de aynısı yapılıyor dosya konumu değişik olabiliyor sadece.

Bu dizindeki bu dosyayı herhangi bir not defteri görüntüleyicisi ile açıyorsunuz.
Steam/config/loginusers.vdf

Karşınızdaki manzara bu şekilde olmalı.

steamoffline_by_imparator51.webp

Burada eğer Steam'de birden fazla hesapta oturum açılmış ise "AccountName" veya "PersonalName" değerinden kendi isminizin olduğu kısma gelin.

Unutmayın, hangi hesabın olduğu yere bu işlemi yaparsanız o hesapta offline oynayabilirsiniz, diğer hesaplarda da Steam'i offline yapmak istiyorsanız diğer hesabın bölümlerine de aynı işlemleri yapmanız gerekir.

Burada "WantsOfflineMode" olacak, bu değeri "0" ise "1" olarak değiştirin, böylece sizden online zorunluluğu istemeyecek.

Eğer açılışta bağlantı uyarısı vermesini istemiyor iseniz "SkipOfflineModeWarning" değerini de "0" ise "1" yapmanız gerekiyor.

Steam'i her kullanışınızdan sonra bu değerler eski haline dönecek. O yüzden üst üste çok fazla offline oynayacağınız zaman her girişinizde bu değerleri "1" yapmanız yeterlidir.

Ayrıca offline oynayacağınız zaman görev yöneticisinden başlangıç uygulamaları kısmından Steam'i devre dışı bırakmanız iyi olur, bazen başlangıçta otomatik açılınca değerleri direkt "0" yapıyor. İnternet erişiminiz varken başlangıç uygulamaları kısmını etkin olarak bırakabilirsiniz, internet erişiminiz yokken başlangıç uygulamaları kısmından Steam'i devre dışı bırakın sadece.

İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleme:
Bildiğiniz gibi Steam'de internetiniz olmadığı zaman offline oynayabiliyorsunuz ama belirli bir süreden veya sınırdan sonra sizin çevrimiçi bir bağlantı kurmanızı istiyor.

Bugün bunu nasıl düzeltip Steam'i her zaman offline kullanabileceğinizi gösteriyorum.

Ben Windows'a yapıyorum diğer işletim sistemlerinde yapmak için internete göz atabilirsiniz. Linux ve MacOS için de aynısı yapılıyor dosya konumu değişik olabiliyor sadece.

Bu dizindeki bu dosyayı herhangi bir not defteri görüntüleyicisi ile açıyorsunuz.
Steam/config/loginusers.vdf

Karşınızdaki manzara bu şekilde olmalı.

Eki Görüntüle 134684

Burada eğer Steam'de birden fazla hesapta oturum açılmış ise "AccountName" veya "PersonalName" değerinden kendi isminizin olduğu kısma gelin.

Unutmayın, hangi hesabın olduğu yere bu işlemi yaparsanız o hesapta offline oynayabilirsiniz, diğer hesaplarda da Steam'i offline yapmak istiyorsanız diğer hesabın bölümlerine de aynı işlemleri yapmanız gerekir.

Burada "WantsOfflineMode" olacak, bu değeri "0" ise "1" olarak değiştirin, böylece sizden online zorunluluğu istemeyecek.

Eğer açılışta bağlantı uyarısı vermesini istemiyor iseniz "SkipOfflineModeWarning" değerini de "0" ise "1" yapmanız gerekiyor.

Steam'i her kullanışınızdan sonra bu değerler eski haline dönecek. O yüzden üst üste çok fazla offline oynayacağınız zaman her girişinizde bu değerleri "1" yapmanız yeterlidir.

Ayrıca offline oynayacağınız zaman görev yöneticisinden başlangıç uygulamaları kısmından Steam'i devre dışı bırakmanız iyi olur, bazen başlangıçta otomatik açılınca değerleri direkt "0" yapıyor. İnternet erişiminiz varken başlangıç uygulamaları kısmını etkin olarak bırakabilirsiniz, internet erişiminiz yokken başlangıç uygulamaları kısmından Steam'i devre dışı bırakın sadece.

İyi sosyaller dilerim.

Steam'i Tamamen Çevrimdışı Kullanma Adımları​

1. Steam‘i Kapatın:
- Steam uygulamasını tamamen kapatın.

2. Dosya Yolu:
- Dosya Gezgini'ni açın ve aşağıdaki dizine gidin:
Kod:
     C:\Program Files (x86)\Steam\config

3. Dosyayı Açın:
- loginusers.vdf dosyasını herhangi bir not defteri uygulaması ile açın.

4. Kullanıcı Hesabını Bulun:
- Eğer birden fazla hesabınız varsa, "AccountName" veya "PersonaName" altında kendi adınızı bulmalısınız.

5. Ayar Değerlerini Değiştirin:
- Aşağıdaki değerleri kontrol edin ve gerektiği gibi değiştirin:
- "WantsOfflineMode" değerini "0" ise "1" olarak değiştirin.
- "SkipOfflineModeWarning" değerini "0" ise "1" olarak değiştirin.

6. Dosyayı Kaydedin:
- Yapılan değişiklikleri kaydedin (Dosya > Kaydet).

7. İnternet Bağlantısı:
- Offline oyun oynamadan önce Steam'in internet erişimini devre dışı bırakmanız önemlidir.
- Görev Yöneticisi’ni açın, başlangıç uygulamaları kısmından Steam’i devre dışı bırakın.

8. Steam’i Açın:
- Steam’i tekrar açın. Artık doğrudan offline modda başlayacaktır.

9. Oyun Oynama:
- Oyununuza gidin ve offline olarak oynamaya başlayın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Bu düzenlemeleri her açılışta yapmanız gerekebilir, çünkü Steam her seferinde bu değerleri eski haline döndürebilir.
  • İnternet bağlantısı olduğu zaman eski ayarlarınıza döneceğini unutmayın.

İyi oyunlar!

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt