Rehber Steam ya da Wine ile DLL Override yaparak yamaların kullanılabilir olması nasıl sağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 29
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 177
  • Etiketler Etiketler
    steam wine

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 WINE:
  2. 2 STEAM
Selam, kisa bir makale fakat ise de yarar bir icerik olacak. Ben anlatimi Need For Speed Most Wanted uzerinden yapacagim.

Bazi eski oyunlar (eski NFS oyunlari gibi) dinput8.dll dosyalarina yapilan bazi modifiyeler ile genis ekran destegi ya da ek ozellikler kazanabiliyor fakat Wine ya da Steam'in Proton'u ile oyunu EXE dosyasindan calistirdiginizda sallamiyor bile dosyayi. Cozumu ise basit:

Benim klasorum bu sekilde gozukuyor, DLL dosyasinin konumuna gore kendi duzeltmelerinizi yapabilirsiniz

WINE:

WineTricks uygulamasini calistirin.

Asagidaki fotograflar seklinde yolu izleyin

Acilan pencerede Libraries sekmesine gelin ve dinput8.dll yazin. Sonra da ekle tusuna basin.

Ve bitti.

NOT: Bu override butun Wine uygulamalari icin gecerli olacak, duruma gore farkli prefix acmak isteyebilirsiniz ama cogunuzun isini en kolay yoluyla bu gorecektir diye tahmin ediyorum.

STEAM

Baslatma seceneklerine sunu ekleyin.

Kod:
WINEDLLOVERRIDES="dinput8=n,b" %command%

Ve bu da bitti.

Steam için protontricks var başlatma seçenekleriyle uğraşmak istemiyorsanız alternatif olarak o da kullanılabilir, winetricksin aynısı ama proton prefixleri için.

Hocam bir dahaki rehberde eski DirectX sürümleri Linux'a araçsız nasıl yüklenir onu gösterin. Sorunu anlamayıp Windows'a geçiştim. Meğer sorun eski bir DX sürücüsünün Linux'ta ve Windows'ta olmamasından kaynaklı olarak oluyormuş. Bu arada sorunu Witcher 1'de yaşadım. Hatta konu bile açtım. Aslında çözümü çok basitmiş.

Wine icinde DX7 yok mu daha once kac sefer COD2 oynamistim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…