Diyelim ki Steam üzerinde bir oyun almak istiyorsunuz. Banka hesabınızda, kredi kartınızda veya dijital cüzdan hesabınızda oyunu doğrudan kart ile almaya yetecek kadar para mevcut. Fakat Steam cüzdanınızda da bir miktar para mevcut. Bu parayı da CS2 oynayıp kutu düşürerek biriktirdiğinizi ve biriktirmeye de devam etmek istediğinizi varsayalım.
Fakat eğer doğrudan Steam mağazasından oyun alırsanız varsayılan olarak önce cüzdan parası, sonra banka/kredi kartı kullanılıyor. Bu da biriktirdiğiniz cüzdan parasının gitmesine neden oluyor. Peki bu neye sebep oluyor?
Eğer Steam topluluk pazarında alışveriş yapıyorsanız ve almak istediğiniz eşyanın fiyatı ile sizin Steam cüzdan paranız arasındaki fark 5 dolardan düşük ise Steam en düşük 5 dolar yatırmaya zorluyor. Bu durumda sırf oyun aldığınız için 1.3 dolarlık bir eşyayı alabilmek için 5 dolar yatırmak zorunda kalıyorsunuz ve 3.7 dolar cüzdanınızda kalıyor. Bu da daha fazla gerçek para harcamanıza neden oluyor.
Ancak Steam üzerinde cüzdan parasını hiç kullanmayıp doğrudan banka/kredi kartı ile oyun almanın bir yöntemi mevcut. Bu rehberde bu yöntemi anlatacağım.
Alacağımız oyunu veya oyunları sepete ekleyerek başlıyoruz.
Sepetimizi hazırlamayı bitirdikten sonra ödemeye geçiyoruz.
Karşınızda muhtemelen Steam cüzdan paranızın yeterli olmadığını söyleyen ve kalan kısmı nasıl ödemek istediğinizi soran bir ekran çıkacaktır.
Burada önemli olan nokta, aşağıdaki "Back" yani Geri butonuna basmak. Eğer burada kart bilgilerinizi girip Devam derseniz ödeme işleminde Steam cüzdan paranız da kullanılacaktır. Bu yüzden Geri diyoruz.
Geri dedikten sonra ödeme yöntemi kutucuğuna tıklıyoruz:
Ardından banka veya kredi kartımız hangi altyapıyı kullanıyorsa onu seçiyoruz ve kart bilgilerini giriyoruz. Eğer benim gibi banka veya kredi kartınız Steam hesabınızda kayıtlıysa direkt onu seçebilirsiniz:
Son ekranda eğer CVV kodu isterse giriyoruz, Steam Abonelik Sözleşmesi'ni kabul ediyoruz ve "Satın Al" diyoruz.
Tebrikler, Steam cüzdan paranızı kullanmadan doğrudan kredi/banka kartı ile oyun satın alma işlemini gerçekleştirdiniz.
Ben örnek olarak Life is Strange Complete Season satın aldım. Satın almadan önce Steam'de 5.01 dolarım vardı, satın alımdan sonra da hala duruyor:
Bu rehberde Steam üzerinde cüzdan parası kullanmadan, doğrudan kredi/banka kartı ile nasıl oyun alabileceğinizi anlattım. Umarım işinize yarar
Önceden direkt olarak bakiyeyi kullanmadan satın alma seçeneği vardı ne güzel, şunlarla uğraşmıyorduk. Geçen gün mecburen hesabındaki 0.05 doları harcamak zorunda kaldım