Şuan okuduğum 3 kitap var. İkisi daha araştırma kafasında, diğeri ise kafa dağıtmalık roman.
Kafa dağıtmalık roman dedim de okuduğum şey hafif değil, Gogol'ün Ölü Canlar kitabını okuyorum. Hikayesi ilginç, sürikleyici. Fakat anlatım kısmında klasik Rus edebiyatı işte, betimle babam betimle. Uzakta bi köy var mış yolda geçerken görmüş de bi 10 sayfa ondan bahsediyor. Romanları genelde boş zamanlarımı değerlendirmek için okuyorum, maksat daha çok kitapla vakit geçirmiş olayım.
Onun dışındaki düzenli okumalarımı genelde bie konu hakkında araştırma olacak şekilde yapıyorum. Yaklaşık 2 hafta öncesine kadar Tolkien evrenine dair kitaplar okuyordum, ara verme kararı aldım.
Şu an uzun zamandır okumak istediğim Yunan Mitolojisine başladım. Stephen Kershaw isimli bir yazarın Yunan Mitolojisi Rehber Kitabı adlı eserini gördüm, araştırdım biraz, başlangıç için uygun olduğunu gördüm ve onunla başladım. Kitap güzel, Hesiodos ve Homeros gibi kaynakları karşılaştırarak yer yer alıntılar anlatıyor.
O kitaptaki okumalarımı ise Azra Erhat'ın Mitoloji Sözlüğü eseri ile destekliyorum. Malum, inanılmaz fazla isim var mitolojide, bir şeyleri yerine oturtmak için bu sözlük çok işe yarıyor. Oradan da en az ilk bahsettiğim kitaptan öğrendiğim kadar yeni şey öğrendim. Ayrıca Azra Erhat'ın anlatım dilini çok beğendim. Çok yalın, sade bir anlatımı var. Bol bol da alıntı var, anlatımk cidden güçlü.
Şu an fotoğraf çekme şansım yok ama internetten aldıklarımı koyayım.