Su Teması Olan Klavye Onarımı (WLMouse Ying75)

paimon666

Çalışkan
Merhaba WLMouse Ying75 klavyemin içine çok ufak miktarda su kaçtı. Ben de klavyeyi ters çevirip birkaç damla suyu akıttıktan sonra kullanmaya devam ettim ancak 15 dakika sonra bozuldu. Klavyenin sayfasında güya waterproof yazıyordu ve çeşmenin altına tutuyorlardı klavyeyi ona güvenip güçten falan kesmemiştim. Çipi alkol ve fırça ile temizledim ancak hala çalışmıyor. Klavyeyinin değeri de 16.000 lira olduğu için yenileme gibi bir durumum da yok. WLMouse desteği 70 dolara yeni board gönderebileceklerini söylediler ancak Türkiye'ye kargo gelmiyor artık yurt dışından. Bu sizce yaptırılır mı, yaptırılırsa nereye götürmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Çipin bacağı kopmuş. Ya kazınıp tekrar bağlanacak ya da sıfırdan yenisi takılacak. ikisi de birbirinden maliyetli işlemler ve yapabilecek sağlam birini bulman lazım. Buna bilgisayarcıdan çok elektronikçiler uğraşır çevrende varsa sor.

Markanın kendi çipi olduğu için değişim şansı yok maalesef. Ancak diğer dediğiniz seçenek kalıyor. Küçük ilçede yaşadığım için zor olacak bulmam. Büyük ihtimal merkeze gidip aramam lazım elektronik tamir yerini. Acaba telefon tamircileri de bakar mı?

Mikroskoplu olanlar bakar yüksek ihtimal çünkü insan gözüyle çip kazımak kolay değil. Hatta o çipi metalle kazımak da çok zor çoğu yar bu riski almaz.

Televizyon tamircileri net yapar. Varsa yakınlarında bir porsiyon et döner parasına yaptırabilirsin.

Datasheet üzerinden o pinin nereye bağlı olduğu kontrol edilecek ve bağlantısı yapılacak ama durum kötü gözüküyor, entegrenin dibinden kopmuş bacak. Oraya jumper çekmek de ustalık ister, kolay bir iş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…