Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Buds FE kulaklığımla duşa giriyordum ama suya sokmaya cesaret edemiyordum. Ben de kullanmadığım eski bir kulaklıkla bunu yapmak istedim.
Mifa X8 kulaklıkları 1 saat suda beklettim.
Sitesinde IPX5 Waterproof Earbuds yazıyor.
Şu an sorunsuz çalışmaya devam ediyorlar ses kalitesini bozdu mu anlamıyorum normalde de çok kötüydü.
Bozulmuş mudur kısmını moderatör eklemiş ben soru sormadım.
Başlık sadece "kulaklıklarımı suya soktum".
Kulağımdayken hoparlörlere su girmiyordur herhalde bazen şapır şapır su damlıyor duştan sonra kulaklığı çıkarttığımda emin olamıyorum, o yüzden direkt suda bekletiyim dedim.
Şimdi IPX 5 üstü kulaklıklarla duşa girerken içim rahat olacak. Rica ederim siz de girebilirsiniz.
Su damlamasiyla direkt suya girmek arasinda fark var. Zaten sertifika kademeleri de buna bagli degisir. Su damlamasiyla zarar gormeyecek kulaklik, suya sokuldugunda zarar gorebilir. Su basinci diye bir gercek var. Saatlerde de 1 ATM, 3 ATM, 10 ATM falan diye belirtilir ornegin. 1-3 ATM falan sicramalara dayanikli oldugu, 10 ATM falan dalis yapmaya uygun oldugu anlamini tasir. ATM de basinc birimi.
O serfitikaların, deniz suyuna karşı hiç şansı olmuyor genelde. Deniz suyu temas ederse, içeriden oksitlenme yapmaya başlayacaktır. Genelde tatlı su için bunlar önerilenler. Tuzun çürütemeyeceği, nadir şeyler var. Böyle cihazlarınızı deniz suyuna sokmanızı önermem. Hazır konu açılmış iken, ufak bir öneri yapayım dedim. Genelde bu tarz ürünleri denize de sokuyorlar, yavaş yavaş çürütüyor cihazları.