Ben de bu aralar eski oyunlara sardım. Hatta bir ara Xbox emülatöründen Halo 3 oynuyordum. Oyunun optimizasyonu şimdiye göre kötü, ama nostaljik işte. Şu anki oyun sektörünü anlamak biraz zor.
Yukarıdaki yazdığımı da binlerce oyun oynamış biri olarak söylüyorum.

Ben hep derim.
Eski oyunlar (1980-2010) çok daha iyi diye. Oyunlar 1 kere piyasaya sürülür bir daha güncelleme almazdı. Full versiyonu ile satılırdı. O zamanlar gerçekten çok iyi yazılımcılar vardı. Şu an yapılan oyunlara bakın. Rezillik. Optimizasyon en büyük rezillik resmen. Bir oyun nasıl 4080'de stabil çalışamaz?

Bu yüzden eski oyunları tercih ederim. 🙂

Aslında senin bahsettiğin dönemlerde oyun maliyetleri o kadar yüksek değil 1-2 seneye kalmaz yeni oyun yapılırdı. Şu anda oyun maliyetleri bayağı artmış durumda optimizasyon konusunda eskidende optimizasyonlar o kadar iyi değildi. 2000'lerin başlarında çıkan PC portlarına bak rezalet Steam çıkmasaydı PC'yi firmalar sallamamaya devam edecekti. Zaten konsollarda herhangi optimizasyon sıkıntıları çok nadir yaşanıyor.

Aslında senin bahsettiğin dönemlerde oyun maliyetleri o kadar yüksek değil 1-2 seneye kalmaz yeni oyun yapılırdı. Şu anda oyun maliyetleri bayağı artmış durumda optimizasyon konusunda eskidende optimizasyonlar o kadar iyi değildi. 2000'lerin başlarında çıkan PC portlarına bak rezalet Steam çıkmasaydı PC'yi firmalar sallamamaya devam edecekti. Zaten konsollarda herhangi optimizasyon sıkıntıları çok nadir yaşanıyor.
Oyun maliyeti yüksek olsa bile iyi oyun yapılması lazım. Zaten her şey zam yedi. Bir de çöp oyuna para mı vereceğiz?

Aklınızdan geçen bütün oyunları hatta çok daha fazlasını oynayan biri olarak söylüyorum eğer oyun piyasası böyle giderse batmaya mahkum kalır.

Bir iş yapılacaksa adam gibi yapılmalı yani.