Kalenderadam

Başarılı
Yer
Dünyada bir yer!
Selamlar,

Suno ile müzik üretmeye başladım ama özellikle bağlama/saz ağırlıklı, gerçekten “türkü gibi” hissettiren bir iş çıkarmakta zorlanıyorum. Çoğu denemede sonuç ya pop’a kayıyor ya da çok yapay duruyor. Bu işi daha profesyonel seviyede yapmak isteyenlere birkaç sorum var:

• Prompt yazarken özellikle hangi ifadeleri kullanıyorsunuz? (Bağlama, kaval, vokal tarzı vs. nasıl tarif edilmeli?)
  • Pop sound’a kaymaması için neyi özellikle belirtmek gerekiyor?
  • Vokal seçimi için nasıl tanımlar daha iyi sonuç veriyor? (erkek/kadın, tok ses, halk tarzı vb.)
  • Sözleri kendiniz mi yazıyorsunuz yoksa Suno’ya mı bırakıyorsunuz? Hangisi daha iyi sonuç veriyor?
  • Gerçek türkü hissi için yapı (intro, kıta, nakarat vs.) önemli mi?

Kısacası, Suno’da “amatör deneme” seviyesinden çıkıp daha oturmuş, bağlaması hissedilen bir türkü yapmak için sizin yöntemleriniz neler?

Tecrübeli arkadaşlar detaylı yazarsa gerçekten faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Suno ile müzik üretmeye başladım ama özellikle bağlama/saz ağırlıklı, gerçekten “türkü gibi” hissettiren bir iş çıkarmakta zorlanıyorum. Çoğu denemede sonuç ya Pop'a kayıyor ya da çok yapay duruyor. Bu işi daha profesyonel seviyede yapmak isteyenlere birkaç sorum var:

• Prompt yazarken özellikle hangi ifadeleri kullanıyorsunuz? (bağlama, kaval, vokal tarzı vs. nasıl tarif edilmeli?)
  • Pop Sound'a kaymaması için neyi özellikle belirtmek gerekiyor?
  • Vokal seçimi için nasıl tanımlar daha iyi sonuç veriyor? (erkek/kadın, tok ses, halk tarzı vb.)
  • Sözleri kendiniz mi yazıyorsunuz yoksa Suno'ya mı bırakıyorsunuz? Hangisi daha iyi sonuç veriyor?
  • Gerçek türkü hissi için yapı (intro, kıta, nakarat vs.) Önemli mi?

Kısacası, Suno'da “amatör deneme” seviyesinden çıkıp daha oturmuş, bağlaması hissedilen bir türkü yapmak için sizin yöntemleriniz neler?

Tecrübeli arkadaşlar detaylı yazarsa gerçekten faydalı olur.

Turkish song, turkish instrument.

Bunu dene bir.