Bütçe
5000 TL
Merhaba,

Superonline 1 Gbps fiber paketinde kendi verdikleri modem ile sonuç böyle. Sizce OpenWRT + Zapret için yeni router alınır mı?

IMG_0029.webp

IMG_0028.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuya açıklık getireyim sizin için.

Waveform Bufferbloat testi, test için Cloudflare sunucularını kullanıyor. Cloudflare sunucuları SuperOnline'da İstanbul sunucularına bağlanması mümkün değil. Kasıtlı olarak engelleniyor ve en yakın olan Frankfurt ve Budapest sunucularına bağlanıyor.

Bu yüzden Unloaded kısmı hep 30ms üstü oluyor. Bunu 5ms (İstanbul'da olması gereken) civarına indirmek mümkün değil.

Aynı şekilde SuperOnline yurt dışı çıkışlarına ve özellikle Cloudflare sunucularına ağır sansür ve yavaşlatma uyguluyor. Bu yüzden sizin Max sonuçları 300ms üstü. Bunu zamanında ben de çok kez yaşadım. Bunun için yapabilecek hiçbir şey yok.

Sizin client olarak yapabileceğiniz tek şey güçlü bir router kullanarak QoS ayarını açıp, iyi bir SQM algoritması seçmek ve limitleriniz doğru ayarlamak. Bunu da zaten fotoda görüldüğü gibi yapmışsınız. Download Active ve Upload Active sonuçları 0ms. Burada en önemli olan sonuçlar bunlar. Unloaded ve Max değil.

Eğer SuperOnlıne dışında herhangi bir ISS kullanıyor olsaydınız, sonuçlarınız böyle olurdu.

1761893316915.webp

Ama gene aynı şeyi belirteyim. Önemli olan Download Active ve Upload Active. Unloaded'ın 6ms olmasının tek sebebi TurkNet kullanmam ve İstanbul Cloudflare sunucusuna bağlanabilmek.

Bu konuya açıklık getireyim sizin için.

Waveform bufferbloat testi, test için Cloudflare sunucularını kullanıyor. Cloudflare sunucuları Superonline'da İstanbul sunucularına bağlanması mümkün değil. Kasıtlı olarak engelleniyor ve en yakın olan Frankfurt ve budapest sunucularına bağlanıyor.

Bu yüzden unloaded kısmı hep 30ms üstü oluyor. Bunu 5ms (İstanbul'da olması gereken) civarına indirmek mümkün değil.

Aynı şekilde Superonline yurt dışı çıkışlarına ve özellikle Cloudflare sunucularına ağır sansür ve yavaşlatma uyguluyor. Bu yüzden sizin Max sonuçları 300ms üstü. Bunu zamanında ben de çok kez yaşadım. Bunun için yapabilecek hiçbir şey yok.

Sizin Client olarak yapabileceğiniz tek şey güçlü bir router kullanarak QoS ayarını açıp, iyi bir SQM algoritması seçmek ve limitleriniz doğru ayarlamak. Bunu da zaten fotoda görüldüğü gibi yapmışsınız. Download active ve upload active sonuçları 0ms. Burada en önemli olan sonuçlar bunlar. Unloaded ve Max değil.

Eğer Superonline dışında herhangi bir ISS kullanıyor olsaydınız, sonuçlarınız böyle olurdu.

Eki Görüntüle 197465

Ama gene aynı şeyi belirteyim. Önemli olan download active ve upload active. Unloaded'ın 6ms olmasının tek sebebi TurkNet kullanmam ve İstanbul Cloudflare sunucusuna bağlanabilmek.

Hocam madem bu Cloudflare İstanbul sunucusuna bağlanınca 30ms altı geliyor da neden Türk Telekom altyapısında birçok kullanıcı 40ms altını göremiyor?

Hocam madem bu Cloudflare İstanbul sunucusuna bağlanınca 30ms altı geliyor da neden Türk Telekom altyapısında birçok kullanıcı 40ms altını göremiyor?
Cloudflare DNS kullanırken bu siteye girin ve Extended Test yapın.

Turk Telekom da sansür ve DPI uyguluyor, Turkcell kadar ağır olmasa bile.

İçlerinde en düzgünü TurkNet.

Dosya Ekleri

• LeakTest.webp
    LeakTest.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 67
Cloudflare DNS kullanırken bu siteye girin ve Extended Test yapın.

Turk Telekom da sansür ve DPI uyguluyor, Turkcell kadar ağır olmasa bile.

İçlerinde en düzgünü TurkNet.
Abi selamlar,
Kablonet kullanıcısıyım.
Xiaomi AX3000T modemim var ve OpenWRT ile birlikte SQM kullanıyorum (Zapret, HTTPS DNS Proxy bunlar da aktif).
Download Active ve Upload Active’de +0ms almayı başarıyorum fakat “Unloaded” olarak her zaman 57ms (bazen 50-70) civarında alıyorum ama 50’nin altına düştüğünü hiç görmedim.

https://speed.cloudflare.com/cdn-cgi/trace adresinde;
Loc: TR
colo: IST
Olarak görüyorum. Waveform testimi yaparken IST sunucularına bağlanıyor demek mi? Eğer istanbul sunucularına bağlanıyorsa da 57ms çok yüksek değil mi?

İzmir’de yaşıyorum.