Superonline kullanıcıları Battlefield 6 oynayamıyor

kral06

Becerikli
Battlefield 6'da maç arattıktan sonra tam oyuna bağlanırken oyun siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şekilde sunucuya bağlanmıyor. Oyunu kapatmadan siyah ekran gitmiyor. Birçok şey denedim, sorunun Sansüronline kaynaklı olduğu aklıma bile gelmezdi. EA forumda diğer Sansüronline kullanıcılarının yorumlarını görünce anladım. Oyuna Warp açarak girebiliyorum. Hatta sorun sadece BF6 özelinde değil diğer EA oyunları FC26 ve Apex Legends'da da bazı Sansüronline kullanıcıları sunucuya bağlanamama sorunu yaşadığını belirtmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rezilin de ötesi bir firma. 1000 Mbps falan diye gaza gelip abone olmayın. 1000 Mbps yalan. Kafalarına göre limit koyuyorlar popüler servislere. YouTube, Netflix, Steam, MEGA, Google, her şeye ayrı ve hep değişen limitleri var. Bir bakmışsınız Steam bir gün 200 Mbps limitli, ertesi gün 500 Mbps, sonraki gün 300 Mbps, sonraki gün 100 Mbps. Kafalarına göre yapıyorlar. O sırada GigaFiber kullananlar 7/24 900+ Mbps alıyor.

TurkNet 100 Mbps kullanırım paşa paşa, 1000 kat daha iyidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz konu ile alakasız ama bu durumu Türk Telekom'un Mobil Verisi ile yaşadım.
Fortnite'a girilmiyordu, yükleme ekranında kalıyordu.
Türk Telekom'un telefon programından, güvenli interneti kapatmayı denedim. Ve Fortnite çalıştı.
Belki bu tarz bir şeydir?

Superonline'ın dinamik IP'lerinde dengesiz dalgalanmalar nedeniyle oyun sunucuları tarafından engelleniyor. Warzone oyununda başıma geldi. Statik IP satmak dışında çözüm üretemiyorlar. Oyun oynamak için ekstra ücret ödemek can sıkıcı. Bulunduğum bölgede farklı firmanın altyapısı olsa hemen değerlendiririm. TürkNet Gigafiber'den sonra internette 10 sene geriye gittim resmen. Kullandığım pakette 1000MBPS Fiber.

Komik kısım statik IP almak da çözüm değil aynı sorun devam ediyor.

Bu ve benzeri engelleri eskiden yaşamış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

SuperOnline'ın UDP paketlere alerjisi vardır.
  • Eskiden WireGuard'ı engelliyorlar, yavaşlatıyorlar. Wireguard ne kullanıyor? UDP.
  • Yalın alternatif DNS sağlayıcılarını engelliyorlar. DNS ne kullanıyor? UDP, port 53.
  • Oyunlar ne kullanıyor? UDP.
UDP paketler miktar olarak çok ve çok daha fazladır. TCP gibi gidiş-geliş sırasında herhangi bir garanti gerektirmez. Bu yüzden ağ yöneticileri tarafından çok sevilmezler. Ama streaming, gaming, VOIP gibi uygulamalar için tercih edilir.

Peki böyle bir rezil firma UDP paketleri neden sevmiyor olabilir? Amaçları ne? Yapmak zorundalar mı yoksa keyiften mi yapıyorlar?

BTK'nın verdiği emirler yüzünden her pakete DPI yapmak zorundalar. Turkcell zaten bunu BTK ve hükümet istemese bile kendi hür iradesiyle yapacak kadar rezil bir firma. Kanıt:

Belgeleriyle BTK-gate: Türkiye’deki tüm kullanıcıların internet hareketleri, yaklaşık bir buçuk yıldır, kimlikleri ve kişisel verileriyle birlikte BTK’ya akıyor - Medyascope

SuperOnline'ın DPI yazılımları bu kadar fazla UDP trafiğini canlı olarak analiz etmeye yetersiz oluyor. Burada anahtar kelime "canlı olarak". O yüzden ağlarındaki UDP trafik akışını olabilidiğince kaynaklardan azaltmaya çalışıyorlar. Beklenen ve popüler bir oyunun çıkışı sırası eğer bir sürü kullanıcı yığınla UDP trafik akışına sebep olursa bu SuperOnline için bir felaket senaryosuna sonuç verir. O zaman evde hafif ve yüzeysel internet kullananların (örnek: sadece Instagram'da gezenler, WhatsApp'ta mesaj yazanlar) interneti kötü etkilemiş olur. Bu da bir PR cehennemine sonuç verir. SuperOnline sosyal medyada kötülenmeye başlar (canlı olarak gördüğümüz gibi).

SuperOnline bir nine/dayı interneti olmuştur. Sadece Instagram, WhatsApp, YouTube içindir. Hatta bunları bile doğru düzgün yapamaz. Streaming, VOIP, low latency gaming, download/upload, remote work, VPN, server hosting, vb aklınıza gelebilecek diğer her şey için en rezil firmadır. Rezilin de ötesidir. Uzak durulması gerektir.

TurkNet üstüne tanımam. Hatta yüzlerce olan minik çaplı ZartNet ZortNet ISS'leri bile SansürOnline'dan daha iyidir.

Kardeşim, Türkiye’de genel olarak hiçbir internet firması iyi değil. Sen bakma “yok TürkNet iyiymiş, o iyiymiş, bu iyiymiş” muhabbetlerine; hepsi yalan. Türkiye’de internet leş, leş, leş. Sana verdikleri 1000 Mbit aslında 100 Mbit gibi, öyle söyleyeyim. Ben hepsini kullandım, hiçbirinden memnun kalmadım. Bir de tüm paketlerim 1000 Mbit’ti fakat en basitinden 10 GB’lık dosyayı bile 4 saatte indirdiğimi hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…