Çözüldü Superonline modem şifresi nasıl öğrenilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

scheibe

Gelişen
Superonline Fiber internet kullanıyorum. Keenetic Extra DSL modem satın aldım. Kurmam için bir video izledim. Kullanıcı adı şifreyi öğrenmek için Keenetic arayüzüne giriş yapmam gerekiyor eski modemden kullanıcı adı şifreyi öğrenmek için ama ilk etapta internete bağlanmadan nasıl Keenetic arayüzüne giriş yapabilirim? 192.168.1.1 arayüzüne girince ZTE gelecek diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@scheibe Önce arayüze giriş yapın sonra bize gösterdiğiniz videoda olduğu gibi "Ethernet Kablosu" ayarlarına girip görselde yazan seçeneğe tıkladıktan sonra iki makineyi birbirine Ethernet kablosuyla bağlayın.

1720302552657.webp
Modem arayüzü internet olsa da olmasa da modemin içinde ve erişilebilir durumdadır. Modem arayüzü internetten gelmez, modemin içindeki depolama biriminden gelir.

Eski modemden şifreyi öğrenmek için de eski modemin arayüzüne girmeniz gerek.

Modem arayüzü internet olsa da olmasa da modemin içinde ve erişilebilir durumdadır. Modem arayüzü internetten gelmez, modemin içindeki depolama biriminden gelir.

Keenetic arayüzden alınıyormuş Recep hocam YouTube'da izledim Superonline kullanıcı adı şifreyi vermediği için Keenetic arayüzden eski modem bilgilerini al diye bir seçenek varmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic arayüzden alınıyormuş Recep hocam YouTube'da izledim Superonline kullanıcı adı şifreyi vermediği için Keenetic arayüzden eski modem bilgilerini al diye bir seçenek varmış.
Bu durumda Ağ geçidi IP adresi hangisi ise tarayıcı adres çubuğunua o IP adresini yazın.

Evet WAN kopyalama özelliği mevcut hocam.
Kapalı modeme elektrik verip öyle mi WAN alıyor anlamadım ben. Eski modemden bir şekilde o veriler alınacak. Ya da ISS bu bilgiyi sağlayacak ya da bilgiler elinizde olacak. Sıfır modemin arayüzünde bilgiler yoktan var edilemez.

Bu durumda ağ geçidi IP adresi hangisi ise tarayıcı adres çubuğunua o IP adresini yazın.

Kapalı modeme elektrik verip öyle mi WAN alıyor anlamadım ben. Eski modemden bir şekilde o veriler alınacak. Ya da ISS bu bilgiyi sağlayacak ya da bilgiler elinizde olacak. Sıfır modemin arayüzünde bilgiler yoktan var edilemez.

Hocam burada nasıl yapıldığı mevcut Superonline maalesef WAN kullanıcı adı ve şifreni vermiyor.

Hocam burada nasıl yapıldığı mevcut Superonline maalesef WAN kullanıcı adı ve şifreni vermiyor.

Hocam bu attığınızı okudum YouTube'da scroll.com da video yapmış ama benim takıldığım kısım şu: Modem gelince tecrübe edeceğiz ama 2 modemin sadece güç kablolarını takınca nasıl Keenetic arayüzüne giriş yapacağım? 192.168.1.1 yazınca ZTE'nin arayüzü çıkmaz mı?

Aynı anda iki modeme birden bağlı olamazsınız. Önce eskisinden veriyi alacaksınız, sonra bu veriyi yenisine gireceksiniz. Konunun başından beri size bunu diyorum ama neden anlamadığınız anlamış değilim...

@scheibe Extra DSL modeminizi prize takın. Açıldıktan sonra modeminizin altında yer alan etikette kullanıcı adı ve şifreniz yazıyor. Kurulum ekranından sonra WAN bilgilerini kopyalayacaksınız.
Turkcell'in size verdiği ZTE modeminizi ethernet kablosundan çıkarıp Extra DSL'i bilgisayara bağladığınızda "192.168.1.1" yazdığınız zaman Keenetic arayüzüne girmiş olursunuz. Dilerseniz, WI-FI üzerinden mobil cihazınızdan da kurulum yapabilirsiniz.

Aynı anda iki modeme birden bağlı olamazsınız. Önce eskisinden veriyi alacaksınız, sonra bu veriyi yenisine gireceksiniz. Konunun başından beri size bunu diyorum ama neden anlamadığınız anlamış değilim...

Bu videoda sizin dediğinize gerek yok bakarsanız eğer çok basit gibi gözüküyor ama kafa burada karışıyor.

@scheibe Extra DSL modeminizi prize takın. Açıldıktan sonra modeminizin altında yer alan etikette kullanıcı adı ve şifreniz yazıyor. Kurulum ekranından sonra WAN bilgilerini kopyalayacaksınız.
Turkcell'in size verdiği ZTE modeminizi ethernet kablosundan çıkarıp Extra DSL'i bilgisayara bağladığınızda "192.168.1.1" yazdığınız zaman Keenetic arayüzüne girmiş olursunuz. Dilerseniz, WI-FI üzerinden mobil cihazınızdan da kurulum yapabilirsiniz.
Sağolun bu şekilde deneyeceğim.

Geri
Yukarı Alt