sametkarakas

Yetkin
2022 yılında 2 yıl sözleşme yaparak Superonline VDSL tarifelerinden birini kullanmaya başladım, o dönemde de modem parası ödüyordum. Geçen sene yeniden 1 yıllık sözleşme ile farklı bir pakete geçtim. Bu kez hiçbir şekilde modem parası ödemedim sadece internet parasını ödüyordum.

Taahhüdüm bitmek üzere ve ben de iptal için aradım, benden modemi de teslim etmem gerektiğini eğer teslim etmezsem ücret ödeyeceğimi söylediler. Kabul etmeyip durumu açıklayınca bizim bilgimiz yok göremiyoruz vs. dediler. Ne yapmam gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
2022 yılında 2 yıl sözleşme yaparak Superonline VDSL tarifelerinden birini kullanmaya başladım, o dönemde de modem parası ödüyordum. Geçen sene yeniden 1 yıllık sözleşme ile farklı bir pakete geçtim. Bu kez hiçbir şekilde modem parası ödemedim sadece internet parasını ödüyordum.

Taahhüdüm bitmek üzere ve ben de iptal için aradım, benden modemi de teslim etmem gerektiğini eğer teslim etmezsem ücret ödeyeceğimi söylediler. Kabul etmeyip durumu açıklayınca bizim bilgimiz yok göremiyoruz vs. dediler. Ne yapmam gerekli?
Bu durumda izleyebileceğin adımlar şunlardır:

1. Sözleşme Detaylarını İncele:
- İlk sözleşmeni ve ikinci sözleşmeni yeniden gözden geçir. Modemle ilgili maddeleri kontrol et. Modem parası ödeyip ödemediğini veya modemin geri iade edilmesi gerektiğini belirtip belirtmediğine bak.

2. Fatura ve Ödeme Kayıtlarını Gözden Geçir:
- Modem parası ödendiğine dair makbuz veya fatura belgelerini topla. Bu belgeler, operatörle yapacağın görüşmelerde elini güçlendirebilir.

3. Müşteri Hizmetleriyle Tekrar İletişime Geç:
- Superonline müşteri hizmetleriyle tekrar iletişime geç. Durumunu net bir şekilde açıklayarak, modem için daha önce ödeme yaptığını ve bu sürecin geçmişini hatırlat. Mümkünse belgeleri de referans göster.

4. Yazılı Olarak İletişim Kur:
- Müşteri hizmetleri ile telefonla görüşmek yerine bir e-posta veya resmi mesaj göndererek durumu yazılı olarak bildirmek, itiraz sürecini daha resmi hale getirebilir.

5. Tüketici Hakları Derneği ile İletişime Geç:
- Eğer Superonline ile yaptığın görüşmeler sonuç vermezse, Türkiye Cumhuriyeti Tüketici Hakları Derneği ile iletişime geçerek hukuki destek talep edebilirsin.

6. Sosyal Medya ve Forumlarda Paylaşım Yap:
- Destek almak için sosyal medyada veya tüketici forumlarında deneyimlerini paylaşmak, bazen operatörlerin daha hızlı hareket etmesine neden olabilir.

7. Gerektiğinde Hukuki Yola Başvur:
- Eğer sorunun çözümü yine de sağlanmazsa, bir avukata danışabilir veya hukuki süreç başlatmayı düşünebilirsin. Ancak bu son çare olarak düşünülmelidir.

Bu adımları izleyerek durumu netleştirme şansını artırabilirsin. Başarılar!