Superonline'da fiber başka routerdan nasıl kullanılabilir?

mubi63 2

Üyecik
Superonline fiber kullanıyorum ve WAN bilgilerimi elde ettim. Asus RT-AX86U Pro router'a geçmek istiyorum.
Fakat bütün bilgileri girmeme rağmen PPPoE, VLAN, MAC clone vs. internete bağlanamadım.

Yok mu kimse yardım edecek!!

Son düzenleme:
Kabul etmemesi normal gibi. VLAN 0 klasik bir VLAN'dan ziyade 802.1p priority-tag olarak kullanılıyor olsa gerek. Bu noktada önce hattın gerçekten VID 0 / Priority 1 kullanıp kullanmadığını kesinleştirmek gerek. Çalışan TP-Link ile ONT arasındaki trafiği yakalamamız gerekiyor.

Wireshark işimiz görebilir. Çalışan TP-Link bağlıyken ONT ile router arasındaki WAN trafiğinden bir capture almanız gerekecke. Wireshark'ta özellikle PPPoED ve VLAN filtreleriyle bakacağız. Mümkünse PPPoE bağlantısı kurulurken alınmış kısa bir ".pcapng" kaydı yeterli olur. En azından VLAN ID ve 802.1p Priority değerini doğrudan paketten kontrol edelim.

WAN girişini PC'ye mi bağlayayım. Yoksa direk olduğu gibi mi capture alayım?

Direkt ONT'nin kablosunu PC'ye takmayın, o şekilde TP-Link devreden çıkar ve çalışan bağlantının VLAN bilgisini göremeyiz. Wireshark ile yakalayabilmek için PC'nin ONT ile TP-Link'in arasına girmesi gerekiyor.

Yani şöyle bir şey:
ONT > PC > TP-Link WAN

Bunun için bilgisayarda iki Ethernet bağlantısı da olması lazım. İki Ethernet portu var mı?

Portları köprülemem gerekiyor mu? İkisini seçip mi capture başlatayım?

Portları köprülemem gerekiyor mu? İkisini seçip mi capture başlatayım?
Evet, önce iki Ethernet bağlantısını Windows'ta köprülemeniz gerekiyor.

ONT > Ethernet 1 > PC > Ethernet 2 > TP-Link WAN

Ağ Bağlantıları ekranında iki Ethernet adaptörünü seçip sağ tıklayıp "Bağlantıları Köprüle" yapın yeterli. Köprü oluştuktan sonra Wireshark'ta iki Ethernet arayüzünü de seçip capture başlatabilirsiniz. Ardından TP-Link'i yeniden başlatın ki PPPoE bağlantısını baştan görebilelim. Ayrıca capture sırasında şu filtreyi kullanın:

vlan || pppoed || pppoes

30-60 saniyelik kayıt yeterli olur. Sonra çıkan ".pcapng" dosyasını paylaşmanızı isteyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…