Superonline'da fiber başka routerdan nasıl kullanılabilir?

mubi63 4

Üyecik
Superonline fiber kullanıyorum ve WAN bilgilerimi elde ettim. Asus RT-AX86U Pro router'a geçmek istiyorum.
Fakat bütün bilgileri girmeme rağmen PPPoE, VLAN, MAC clone vs. internete bağlanamadım.

Yok mu kimse yardım edecek!!

Son düzenleme:
PPPoE Discovery aracı bulunamadı. Çıktısı aldım.
Sorun değil, pppoe-discovery aracının bulunmaması VLAN 0 testinin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. eth5.0 zaten başarıyla oluştu.

Şimdi router'daki pppd ve PPPoE eklentisinin yerini kontrol edin. SSH'de aşağıdakileri çalıştırıp çıktıyı gönderin:

Kod:
command -v pppd
pppd --version 2>&1
find /lib /usr/lib -name 'rp-pppoe.so' 2>/dev/null
nvram get wan_proto
nvram get wan0_proto
ps w | grep '[p]ppd'

Çıktılar bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_5395.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 5
Çıktılar bu şekilde
ASUS'un zaten oluşturduğu ayar dosyası vardı onu kullanarak sadece bağlantıyı eth5.0 üzerinden başlatalım:

Kod:
ip link show eth5.0 >/dev/null 2>&1 || ip link add link eth5 name eth5.0 type vlan id 0
ip link set eth5.0 up

cp /tmp/ppp/options.wan0 /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
sed -i 's/nic-eth5/nic-eth5.0/g' /tmp/ppp/options.wan0.vlan0

echo "PPPoE arayüzü:"
grep '^plugin ' /tmp/ppp/options.wan0.vlan0

killall pppd 2>/dev/null
sleep 2

/usr/sbin/pppd file /tmp/ppp/options.wan0.vlan0 &
sleep 12

echo
echo "PPP bağlantısı:"
ip addr show ppp0 2>/dev/null

echo
echo "Son PPPoE kayıtları:"
logread | grep -E 'pppd|PPPoE|PADI|PADO|PADS|CHAP|PAP|authentication|local  IP|remote IP' | tail -n 40

Komuttan sonra internet gelirse işin bitmiş olması gerek.

İnternet geldi. Hocaaaaaammmmmmmmm sen varyaaaaa. İste öğrencin olayım nerden biliyon kurban olduğum bu kadar şeyyiiiii. Allah senden bin kere razı olsun.

Son bi soru sormama müsade eder misiniz?
Olası bi router sıfırlamam gerekirse tekrar baştan mı başlamam gerekiyor yoksa yedekleme alabiliyor muyum?

Kendi bilgimden fazlasını da yapay zeka ile öğrendim bu konuda, benim için de iyi oldu

ppp0 arayüzü IP aldığına göre sorun kesin olarak VLAN 0'mış. Yani Superonline tarafı PPPoE trafiğini VID 0 ile bekliyor, ASUS'un normal arayüzü bunu desteklemediği için PADO alamıyormuşsunuz. Merlin üzerinde eth5.0 oluşturup PPPoE'yi bu arayüzden başlatınca bağlantı geldi.

Şimdilik router'ı yeniden başlatmayın çünkü yaptığımız ayar şu an geçici. son olarak bunu reboot sonrasında otomatik uygulanacak hale getirmemiz gerek. Önce Merlin arayüzünde Yönetim > Sistem kısmından "JFFS custom scripts and configs" seçeneği açık değilse açık hale getirin. Ardından SSH'de aşağıdaki bloğun tamamını tek seferde çalıştırın. Mevcut services-start dosyanız varsa silmez, sadece bizim yaptığımız scripti ekleyecek:

Kod:
mkdir -p /jffs/scripts

cat > /jffs/scripts/sol-vlan0.sh <<'EOF'
#!/bin/sh

PHY="eth5"
VLANIF="eth5.0"
OPTIONS="/tmp/ppp/options.wan0"
CUSTOM="/tmp/ppp/options.wan0.vlan0"

logger -t sol-vlan0 "VLAN 0 kurulumu basliyor"

i=0
while ! ip link show "$PHY" >/dev/null 2>&1; do
    sleep 1
    i=$((i + 1))
    [ "$i" -ge 30 ] && exit 1
done

ip link show "$VLANIF" >/dev/null 2>&1 || \
    ip link add link "$PHY" name "$VLANIF" type vlan id 0

ip link set "$VLANIF" up

i=0
while [ ! -s "$OPTIONS" ]; do
    sleep 1
    i=$((i + 1))
    [ "$i" -ge 60 ] && exit 1
done

cp "$OPTIONS" "$CUSTOM"
sed -i 's/nic-eth5/nic-eth5.0/g' "$CUSTOM"

grep -q 'nic-eth5.0' "$CUSTOM" || exit 1

killall pppd 2>/dev/null
sleep 2

/usr/sbin/pppd file "$CUSTOM" &

logger -t sol-vlan0 "PPPoE eth5.0 uzerinden baslatildi"
EOF

chmod 755 /jffs/scripts/sol-vlan0.sh

if [ ! -f /jffs/scripts/services-start ]; then
    printf '#!/bin/sh\n' > /jffs/scripts/services-start
fi

grep -qF '/jffs/scripts/sol-vlan0.sh' /jffs/scripts/services-start || \
    echo '(/jffs/scripts/sol-vlan0.sh >/dev/null 2>&1) &' >> /jffs/scripts/services-start

chmod 755 /jffs/scripts/services-start
sync
reboot

Router yeniden başladıktan sonra script otomatik olarak eth5.0 VLAN 0 arayüzünü oluşturacak, ASUS'un PPPoE ayarını bu arayüze yönlendirecek ve bağlantıyı başlatacak. Yani bundan sonra SSH'ye girip komutları tekrar çalıştırmanız gerekmemesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…