Geçmiş olsun, bu can sıkıcı bir durum. Bu tür e-postalar almanın birkaç farklı sebebi olabilir ve panik yapmadan adım adım ilerlemek en iyisi.
Öncelikle şunu yapmanı öneririm:
Şifrelerini Hemen Değiştir:
Microsoft ve Epic Games hesaplarını her ikisi için de güçlü ve benzersiz şifreler oluştur ve hemen değiştir. Daha önce kullandığın şifreleri kesinlikle kullanma. Şifrelerinde büyük-küçük harf, rakam ve sembol bulundurmaya özen göster.
İki Adımlı Doğrulamayı (2FA) Aktifleştir:
Hem Microsoft hem de Epic Games hesapların için
mutlaka iki adımlı doğrulamayı aktif hale getir. Bu, hesabınıza yetkisiz erişimi büyük ölçüde zorlaştıracaktır. Telefonuna gelen bir kod, e-posta onayı veya bir doğrulama uygulaması gibi seçenekleri aktifleştir.
E-postaları Kontrol Et:
Gelen e-postaların gönderici adreslerini dikkatlice kontrol et. Gerçekten Microsoft ve Epic Games'ten mi geliyorlar yoksa sahte bir adresten mi? Bazen kötü niyetli kişiler, resmi e-postalara benzeyen sahte e-postalar gönderebilirler.
Hesap Etkinliklerinizi İncele:
Microsoft ve Epic Games hesaplarında oturum aç ve hesap etkinlikleri veya oturum açma geçmişi bölümlerini kontrol et. Tanımadığın bir konumdan veya cihazdan oturum açma girişimi var mı? Varsa, derhal şifreni değiştir ve durumu bildir.
Bağlı Uygulamaları ve Cihazları Kontrol Et:
Hesaplarınla bağlantılı olan uygulama ve cihazları gözden geçir. Tanımadığın veya artık kullanmadığın bir şey varsa, bağlantısını kes.
PC'yi Formatlamak Çözüm Olur mu?
PC'yi formatlamak, eğer bilgisayarında kötü amaçlı yazılım
(virüs, trojan vb.) varsa ve bu yazılım şifre değiştirme isteklerini tetikliyorsa bir çözüm olabilir. Ancak, sorun
doğrudan hesaplarının ele geçirilme girişimiyle ilgiliyse, PC'yi formatlamak t
ek başına yeterli bir çözüm olmayacaktır. Çünkü hesapların internet üzerinde barındırılıyor.
Özetle:
Öncelikli adım: Şifrelerini değiştirmek ve iki adımlı doğrulamayı aktif hale getirmek.
- E-postaların kaynağını dikkatlice incele.
- Hesap etkinliklerini kontrol et.
- PC'yi formatlamak, potansiyel bir kötü amaçlı yazılım sorununa karşı etkili olabilir, ancak ana sorun hesap güvenliğin ise tek başına çözüm değil.
Bu adımları takip ederek durumu daha iyi kontrol altına alabilirsin. Eğer sorun devam ederse, Microsoft ve Epic Games destek ekipleriyle iletişime geçmekten çekinme. Onlar sana daha özel ve detaylı yardımcı olabilirler.
İyi şanslar efenim...
Dün Microsoft, bugün Epic Games şifre değiştirme e postaları göndermiş. Bunları nasıl durdururum? PC'yi formatlasam düzelir mi?
Ve Bunlarla Birlikte...
E-mail hesabınızın Google Gmail olduğunu varsayıyorum;
Google Dark Web Raporu
Bu linkten
Gmail'iniz ile ilgili herhangi bir şey (parola, hesap bilgileri, kart bilgileri, isim, soyisim vb.) Dark Web'e sızdırılmış mı diye kontrol edin.
Çünkü bilmediğiniz daha fazla hesabınızın verisi ele geçirilmiş olabilir.