Rehber Swain rehberi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aeronight
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 491
Selamlar, hoş geldiniz. Yüce Noxus Generali; Jericho Swain en sevdiğim, saygı duyduğum karakterlerden biridir. Ayrıca ikinci gözağrım diyebilirim. 2019 yılından beri de Swain oynuyorum. İlk reworkünden, şu ana kadar. Rehberde anlamadığınız bilgileri sorabilirsiniz. Swain'i çoğunlukla mid ve supportta oynuyorum. Swain oldukça basit ama tecrübe, oyun bilgisi ve refleks isteyen bir karakter. Ayrıca kendimle alakalı bir bilgi vermek istiyorum. Swain'i, ATAM'a çok benzetiyorum. Muhtemelen o yüzden çok saygı duyuyorum. Karşınızda YÜCE NOXUS GENERALİ, JERICHO SWAIN!

Yetenekler​

Pasif- Karga Sürüsü​

Swain, yakında ölen rakip şampiyonlardan, E ile çektiği ve W'sunun hasar verdiği rakip şampiyonların ruhunu söker. Her ruh, Swain'e 12 can kazandırır ve Swain'i maksimum canının %6'sı kadar iyileştirir. Ölen rakip şampiyonların ruhları 16 saniye boyunca yerde kalır.

Q- Ölümün Eli​

Swain 5 adet ok gönderir ve koni şeklinde bir alana büyü hasarı verir. İlk oktan sonrakiler ekstra hasar verir. Bunun yolu ise rakibin dibinden atmak. Kullanırken Swain ölse bile oklar hasar verir. Büyü kalkanları okların tümünü durdurur. Duvarlar, bu skilli engelleyemez.

W- İmparatorluğun Gözü​

Swain devasa bir menzilden bu skilli kullanabilir. Skill yuvarlak bir alanı 2 saniye boyunca görünür yapar ve 1.5 saniye sonra patlayarak içinde bulunan rakiplere büyü hasarı verir, 2.5 saniye boyunca yavaşlatır, şampiyonlardan bir ruh koparır ve 8 saniye boyunca görünürler. Büyü kalkanları bu skillin hasarını ve ruh koparmasını engeller ama görüş vermesini engelleyemez. Klonlar da ruh parçası verirler. Swain öldüğü an ruh parçaları sökülürse, Swain bu ruhları alamaz. Rakipler, İmparatorluğun Gözü'nün kullanıldığını fısıltı olarak duyabilirler. Alanda eğer ruh parçası varsa ve rakip şampiyon vurulabilirse, Swain alandaki ruh parçalarını da toplar.

E- Kımıldama​

Swain bir el fırlatarak menzil içindeki yoluna çıkan tüm rakiplere büyü hasarı verir. El geri dönüş yolundaki ilk rakibin bulunduğu küçük bir alanda patlayarak alandakileri 1.5 saniyeliğine sabitler ve büyü hasarı verir. Swain, sabitlenen rakipleri E'ye tekrar basarak kendine çekebilir. Çektiği rakip şampiyon başına Swain 1 adet ruh alır. Swain bu skilli kullanırken diğer skillerini de kullanabilir. Büyü kalkanları sadece bir hasarı engelleyebilir. Düzgün ayarlarsanız rakibi büyü kalkanı olsa bile çekebilirsiniz. Eğer sabitleme süresi biterse, Swain rakipleri çekemez. Çekme işlemi havaya kaldırma uygular. Sabitlenen rakipler mesafe fark etmeksizin çekilebilirler. Rakipler çekilmeden önce büyü kalkanı alırsa, Swain rakibi çekemez ve ruh alamaz.

R- Karanlığın Zirvesi​

Swain, kanatlarını açarak 50 Şeytani Enerji üretir. Her saniye maksimum 50 enerji olacak şekilde ulti etkisindeki rakip şampiyonlardan enerji kazanır. Swain ultisi ile kimseye hasar veremiyorsa her 0.5 saniyede bir 5 enerji kaybeder. Hasar veriyorsa, verdiği şampiyon başına 10 enerji üretir. Swain'in aldığı kill veya asistler, Swain'in enerjisini 50'ye tamamlar. Enerjisi olduğu sürece Swain, ultisinde kalabilir. Bu süre zarfında Swain hareket edebilir, birimlerin içinden geçebilir, saniye başına büyü hasarı verir ve iyileşir. İyileştirme, minyon ve canavarlara karşı %90 azalır. Swain ultisindeyken, E'nin cooldownı %20 azalır. Ultisini açtıktan 2 saniye sonra Swain, ultisini tekrar kullanarak veya ultisi bittikten sonra otomatik olacak şekilde tek seferlik bir patlama gerçekleştir. Patlama, rakiplere büyü hasarı verir ve onları 1.5 saniyeliğine %60 yavaşlatır. Patlama Swain tarafından yapıldıysa, Swain ultisini kullanmaya devam edebilir. Swain, patlamayı yapamadan ölürse, patlama otomatik yapılmaz. Büyü kalkanları patlamayı engelleyebilir ama Swain'in zamanla verdiği büyü hasarını engelleyemez.

Kombolar​

Swain'in komboları, E'sini tutturmaktan ve pozisyon almasından geçer. Komboları bu videodan bulabilirsiniz. YouTube yükleme limitim dolduğu için şu an kombolarımı yükleyemiyorum.

Rünler ve Eşyalar​

Rünler​

Rünleri yine oyuna göre yapıyorum. Support oynuyorsam her zaman Electrocute, Midde kısa takas atmam gerekiyorsa Electrocute, haricinde Conqueror oynuyorum. Altta en sık kullandığım rünleri bulabilirsiniz. Ben hepsini anlatayım.
Precision ağacından sadece Conqueror alıyorum. Conqueror size çatışmada dayanıklılık ve hasar sağlıyor. Tam da Swain'in ihtiyacı olan şey. Handikapı ise zor stackleniyor olması. Earlyde pek efektif olmayacaktır.
Presence of Mind, Swain'e mana yenilenmesi sağlıyor.
Attack Speed veya Lifesteal, Swain'in bir işine yaramadığı için burada Legend: Tenacity alıyorum.
Amacınız ölmemek olduğu için de son olarak Last Stand tercih ediyorum.

Ölmemek deniştik. Resolve hayatta kalmamızı sağlayan ağaç. Conqueror'ın yanına alıyorum bu ağacı genelde. Bone Plating ile takaslardan en az zararla çıkıyorum.
Yanına ise Swain'e ilaç gibi gelen Revitalize alarak ekstra iyileşme gücü alıyorum.

Domination ağacından Electrocute alıyorum. Temel bir komboda hasar vermemi sağlıyor.
Yanına Cheap Shot alıyorum ki ufak bir True Damage atayım.
Kill aldıkça güçlenmek için Eyeball Collection alıyorum.
Son olarak bu ağaçta Ultimate Hunter alarak ultimin cooldownını azaltıyorum.

Inspiration ağacından, işlevsel rünler kazanıyorum. Ayakkabıya para vermemek için Magical Footwear alıyorum.
Yakaladığım rakiplere karşı hızlanmak için ise Approach Velocity alıyorum.

Başka kullandığım rün yok. Niteliklerde eğer midde oynuyorsanız Attack Speed, supportta oynuyorsanız AP alabilirsiniz. 2. kısımda AP, 3. kısımda CC varsa Tenacity, yoksa can alabilirsiniz.

Eşyalar​

Her zamanki gibi eşyaları ezbere kasmıyorsunuz. Rakibe göre kasıyorsunuz. Ama Swain bir Mage olduğu için Core Item dediğimiz, alması gereken eşyalar var. Bunlar Liandry ve Malignance. Bu ikisini kesin almanızı öneriyorum. Geri kalanı rakibe göre alacaksınız. Eşya setimi ekte bulabilirsiniz.
{"title":"THE NOXIAN GRAND GENERAL by Aeronight","associatedMaps":[],"associatedChampions":[50],"blocks":[{"items":[{"id":"1056","count":1},{"id":"3865","count":1},{"id":"2003","count":2},{"id":"3340","count":1}],"type":"Starting Items"},{"items":[{"id":"1026","count":1},{"id":"1001","count":1}],"type":"Early Items"},{"items":[{"id":"6653","count":1},{"id":"3111","count":1},{"id":"3118","count":1},{"id":"4633","count":1}],"type":"Most Need Items"},{"items":[{"id":"2502","count":1},{"id":"3116","count":1},{"id":"3110","count":1},{"id":"3165","count":1},{"id":"3065","count":1},{"id":"3157","count":1}],"type":"Items Purchased by Condition"},{"items":[{"id":"2138","count":1},{"id":"2140","count":1},{"id":"2139","count":1}],"type":"Potions"}]}
Bu iki eşyayı aldıktan sonra eğer çok fazla assassin veya AD karakter varsa Zhonya almanız gerek. Eğer ki oyunda kırılganlar var ve güçlendiyseniz Riftmaker öneriyorum. Oyunda çok fazla büyü hasarı varsa Spirit Visage almanız gerek. Hem daha fazla can çekeceksiniz, hem de MR'ınız olacak. Eğer ki karşıda full AD varsa bu iki eşyanın yanında Unending Despair, Zhonya ve son olarak Riftmaker, Rylai veya Frozen Heart öneriyorum. Eğer full AP bir takım ise Bu iki eşyanın yanına Spirit Visage, Rylai ve Abyssal Mask öneririm.

Oynanış​

Oyundaki nadir Fighter Mage'lerden birini oynuyorsunuz. 1v9 atabilecek bir seviyeye gelirseniz kimse karşınızda duramaz. Swain, oyunda sınırsız güçlenebilen nadir karakterlerden biri. Riftmaker alırsanız, pasifinizdeki can size AP sağlayacak. E noldu? Ne kadar pasif, o kadar can. Ne kadar can, o kadar AP.

Suporttayken Swain ile ne zaman adamı yakalayabilecekseniz o zaman E atacak tuttuğu an altına W koyacak ve çekeceksiniz. 2 stack kazanacaksınız. Supoorttaki oynama amacınız rakibi dürterek stack kazanmak. Kimse sizden 1v9 atmanızı beklemiyor. Adamları yakalayın, hasar verin ve takım savaşını tanklayın. Görüş alın, temizleyin falan.

Midde ise oynanış tamamen değişiyor. Şimdi 1v9 atmanız lazım işte. Haritanın büyük bir bölümüne atabildiğiniz bir skilliniz var. Bota gank mi atıldı? W'nuzu tutturun. Hem stack alın, hem hasar atın hem de ufak bir destek çıkın. Harita sizin elinizde. Oyunu okursanız karşı ormancının nerede olduğunu bile gösterebilirsiniz. Rakibinizle trade atın, stack kasın ve kill aldırın. O kadar minyon kestiniz, eşyanız da var. Roam da atabilirsiniz. Midde oynamak sorumluluk ister. Karşı jungler geldiği zaman ultiniz ile 2v1 atacak veya sizin takımdan biri gelene kadar oyalayacaksınız. Takım savaşında kesmeniz gerekeni yakalayacak ve keseceksiniz.

Sık sık karşılaştığım matchuplar​

Zed'e saygısızlık edemezsiniz. E'nizi kaçırdığınız an kaçmalısınız. Zed muhtemelen tenacity alacak ve E W süreniz tutmayacaktır. Gölgesine atlayıp W'nnuzu dodgelar. Bu yüzden Zed'e karşı W'nuzu her zamanki gibi atmayın. Zed her W'sunu kullandığında, W'su dönene kadar lane sizin. Vurabildiğiniz kadar hasar vurun. W döndüğünde geri çekilebilirsiniz. Zed'e karşı Electrocute kullanın. Çok fazla tank varsa Conqueror alabilirsiniz.
Swain'in hiçbir şey yapamadığı bir matchuptır. Hasarınız yetmez. Çok mobil olduğu için E'nizi dodgelayacaktır. Junglerınız gelene kadar bekleyin, öyle kesmeye çalışın. Genel olarak farmladığınız bir matchup. Zaten trade atamayacağınız, atsanız bile kazanamayacağınız için Conqueror alın. Irelia size yaklaştığında Q atın geri çekilin. Gidiş yoluna E W atarak güzel bir trade atabilirsiniz.
Yasuo, Zed ve Irelia birleşimi gibi. Irelia mobilitesi ve Zed kırılganlığı. Yasuo'nun hasarı size yetmeyecektir. Size atladığında Q'nuzu kullanabilirsiniz. Q'nuz, Yasuo'nun duvarından geçiyor. Yasuo sürekli size vurmak isteyeceği için trade atmak isteyecektir. Conqueror öneririm. Karşı koyabilmeniz haricinde Irelia'ya benzer bir matchup.
Çoğu Mage'e karşı Electrocute oynayın. Core buildi kasabilirsiniz. Burada anlatacağım pek bir şey yok. Mid mainseniz normal midinizi oynayacaksınız.

En sevdiğim karakterlerden bir tanesi, kolları Swain. Biliyorum çok kötü bir espri, lütfen linç etmenize hiç gerek yok.

Güzel rehber olmuş hocam, elinize sağlık.

LoL oynamayı bilmiyorum ama hikayesini seviyorum ve Swain en iyiler arasında olabilir, özellikle o kanatları açtığı video...

Eskiden daha gucluydu, top lane oynanabilecek kadar. Simdi o kadar efektif degil bana kalirsa, counter pick olarak aliniyor genelde. Deli gibi Swain picklerdim ve 70-80 macta %85 win rate sahibiydim. Sonra bir seyler oldu ve karakter bir anda top laneden supporta kadar dustu.

Bana kalirsa Q'sunun bekleme suresi cok fazla. Carda ani hasar yok, surekli hasar yok cunku bekleme suresi esyasi alan bir karakter degil alsa da ya isine yaramiyor ya da bekleme suresi ugruna core itemlardan vazgeciyorsun, hatta cogu zaman fighta girersin E W Q atarsin bir bakmissin butun skillerin cooldownda sadece ultin acik adamlarin ustune yuruyorsun o kadar.

Eskiden Swain burst atabilen bir AP karakterdi. 2. e fulleniyordu. Şimdi harita kontrolü yapması gereken bir karakter. Sürekli hasar var ama snowballa bağlarsanız. Swain'e atılan ikinci rework gayet iyiydi. Ulti için stack almak gerekiyordu ya, ondan sonraki. Yani mevcut Swain'den bir önceki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…