"SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION_HANDLED" mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyfendi Kedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 177

Beyfendi Kedi

Becerikli
Sistem:
  • Galax RTX 3060.
  • R5 5600.
  • 1TB HDD -1TB SSD -240GB M.2
  • 16 GB Kingston HyperX Fury RAM.
  • Thermaltake 650W PSU.
  • Anakart Gigabyte B450M S2H.

Minidump dosyası:

Sistemi yeniden başlatırken mavi ekran verdi ve bu dosya oluştu. Mavi ekranda system_servıce_exceptıon_handled yazıyordu.

Daha 3 gün önce format atmıştım Windows 10 yüklü internetsiz bir şekilde chipset, ses, Ethernet sürücülerini kurmuştum. Ekran kartını DDU ile silip tekrar yükledim.

Şimdi bir adet daha verdi WATCHDOG-20241211-2004.rar

Son düzenleme:
Merhabalar,

Her iki mavi ekran hatasında da NVIDIA grafik sürücüsü olan nvlddmkm.sys dosyasında bir sorun olduğu belirtilmiş. Bu, NVIDIA ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir hata olduğunu açıkça gösteriyor.

Olası Sebepler:

• NVIDIA sürücüsü bozuk, eski ya da yanlış bir sürüm olabilir.
  • Yanlış bir sürüm yüklenmiş ya da sürücü güncellemeleri düzgün yapılmamış olabilir.
  • GPU fiziksel olarak arızalı olabilir veya aşırı ısınmadan kaynaklanan sorunlar meydana gelebilir.

Yapabilecekleriniz:

1. DDU (Display Driver Uninstaller) ile Sürücüyü Kaldırma:

2. Doğru NVIDIA Sürücüsünü Yükleme:

• NVIDIA’nın resmi web sitesine giderek ekran kartı modelinize uygun olan en güncel sürücüyü indirin ve yükleyin.
    • NVIDIA Sürücü İndirme: NVIDIA Resmi Web Sitesi

Eğer Sorun Devam Ediyorsa:

• GPU Sıcaklığını İzleyin. GPU’yu test etmek için FurMark gibi bir stres testi uygulaması kullanabilirsiniz.
  • RAM’leri Test Edin: MemTest86 kullanarak RAM modüllerinizde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
Bu adımları izleyerek umarım çözüme kavuşmuş olursun.

1-Merhaba. Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Memtest86 yaptım ramlerde problem yok+Windows bellek testide yaptım.
2-DDU ile kaldırıp en güncel 566.36 sürücüsünde problem yaşadığım için DDU ile 561.09 sürümüne geçmiştim sorunsuz bir sürüm olduğunu duymuştum forumlarda.
3-chipset, ses, Ethernet sürücülerini kaldırıp (internetsiz bir şekilde)en güncel sürümlerini kurdum.
4-GPU sıcaklığını sürekli takip ediyorum format attığımdan beri MSI Afterburner yazılımı ile undervolt yaptığım için 63 dereceyi geçmiyor sıcaklık son 2 senedir.
5-eğer tekrar olursa farklı bir sürücü deneyeceğim DDU ile kaldırıp tekrar yükleyeceğim.

Undervolt ve overclock işlemleri de genellikle bu tarz hatalara sebebiyet verebilir.

Eğer aynı durum tekrar yaşanırsa, ekran kartı ayarlarını varsayılan (default) değerlere çekerek tekrar denemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…