Takım elbise kravatı nasıl düz tutulur?

cemkaraca

Uzman
Kravatı bağlıyorum sorun yok. Ama bir yerden sonra kırışıyor mudur nedir otur kalktan mıdır nedir anlamadım bir sağa kayıyor, bir sola kayıyor. Bende de simetri hastalığı var ufaktan, düz olmasını istiyorum yani tam göğüs arasına gelecek ve yakada düz duracak istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim kravat iğnesi kullanmadan? Kravatı yanlış mı yani bol mu bağlıyorum da böyle oluyor? Bu sorunu yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Detroit Connor gibi sürekli düzeltmeyi alışkanlık haline getirirseniz sorun çözülür.

Açıkçası ben hiç bu dediğiniz problemi yaşamadım. Sağa sola kayıyor derken boğum kısmı mı? Yoksa arkadaki ince yer ile paralel olmuyor mu?

Eğer yelek kullanıyorsanız pantolonunuzun içine sıkıştırabilirsiniz, en azından ben öyle yapıyordum.

İkinci dediğiniz gibi. Arkadaki ince yer gözüküyor yandan bi yerden çıkıyor. O kalın yere uyum sağlamasını istiyorum. Bunun için kravat iğneleri kullanılıyor biliyorsunuz fakat ben onlarla rahat olamıyorum.

Eğer yelek kullanıyorsanız pantolonunuzun içine sıkıştırabilirsiniz, en azından ben öyle yapıyordum.
Mantıklı ama takım elbiselerde yelek tercih etmiyorum, teşekkür ederim.

Hocam açıkçası ben belli aralıklarla kontrol ediyorum kravatı elimle düzeltiyorum. Onun dışında çok takılmamak lazım bence. O arkadaki ince kısım benim kullandığım kravatta marka etiketi var o araya geçiriyorum çıkmıyor. (Kıyafetlerin ense kısmındaki etiket tarzında.) Kaliteli bir şey olduğunu sanmıyorum ama Tudorstu sanırım kullandığım kravatım, iğne kullanmayı gerektirmiyor.

O etiket bende de var ama o işe yarar mı hiç bilemedim. Mantıklıymış teşekkürler, deneyeceğim.

Kravat iğnesine gerek yok. Büyük, esas kravatın arkasında etiketin sağladığı bir boşluk var. İnce olanı onun içerisine geçireceksiniz. Aman dikkat uzunluğu iyi ayarlayın kravatı bağlarken de esas olanın boyunu geçmesin.

Kravatın bağlandıktan sonra ince kısmına sinirlenmiyor arkadaş. Kravatın yamulmasından bahsediyor. Bunun da tek çözümü kravat iğnesidir. O sizin dediğiniz kumaşın arkasındaki küçük cep, ince kısım kaymasın diye, adam komple kravatın kaymasından şikayetçi...

Kravat iğnesi kullanabilirsin.
Keşke mesaj yazmadan önce konuyu okusanız...

Aslında kalın bölümün arkasında ki etiketten ince bölümü geçirince sorunum bir nevi çözüldü. Artık yandan bi yerden çıkmıyor kravatın ince yeri çünkü bi nevi oraya bağlanmış gibi sabit duruyor. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…