Tanımadığım yabancı birisinden gelen mail

sivofeng

Başarılı
Kullanmadığım 2. mailime yabancı birisi tarafından, ismim yazılı olacak şekilde İngilizce olarak kısaca okul ücreti affı çıkmış bize ulaşın şeklinde bir mail geldi. Mailde bir de telefon numarası bırakmış. Ancak benim hiçbir ilgi alakam yok bu maille. Mail kullanmadığım için bilmiyorum, mailde tam olarak ne yazdığını bakmak için açtım ve çeviri yapmak için ekran görüntüsü aldım. Sonra spam bildirip engelledim. Herhangi bir şey olur mu maili açtığım için? Beni nereden buldular onu da bilmiyorum.

Mailinizi bulmaları veya isminizi veyahut numaranızı bile bilmeleri, bulmaları maalesef gümünüzde normal. Mailinizi ve bilgilerinizi girdiğiniz bir sitedeki datalar çalınmış veya satılmış olabilir. Genellikle oltalama bir maile benziyor itibar etmeyiniz. Ek olarak açmanız durumunda bir şey olmaz fakat gönderdikleri link veya dosya benzeri şeylere tıklamayınız.

Hocam biliyorsanız bir site var, mailinizi girdiğiniz zaman hangi sitede hangi verileriniz çalınmış o yazıyor. Ben geçmişte, bu oltalama mailin geldiği maili kontrol ettiğimde "Town of Salem" adlı oyundan bir sızıntı olduğu çıkmıştı, sanırım oradan bulmuşlardır.
Attıkları mailde herhangi bir dosya veya link yoktu. Sadece aramam için bana randevu vermiş şu günde şu saatte ara diye. Bende anladım hemen spam bildirip engelledim. Sadece mail kullanmayı bilmediğim için açmamdan sorun olur muydu bilmediğim için bir şüpheye düştüm, teşekkür ediyorum.

Ne demek yardımcı olabildiysem. Ama dediğim gibi herhangi bir dosya veya link paylaşılmadıysa ve siz açmadıysanız bir şey olmaz. Ek olarak o siteden tekrardan bakabilirsiniz.

İfadeler: Que
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…