25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Tarayıcı güvenliği için eklenti önerir misiniz? Şu an Google Chrome ve Microsoft Edge'de Kaspersky eklentisi ile uBlock Origin Lite kullanıyorum. uBlock Origin Lite kapsamlı modda. Başka güvenlik için eklenti var mı veya tarayıcı ayarı?

Kaspersky'nin eklentisi hiçbir işe yaramıyor, en başta onu kaldırın. Saldırı alanını genişletmekten başka bir halta yaramayan bir eklenti. Hiçbir avantajı yok. Ayrıca Kaspersky antivirüs kullanıyorsanız reklam engelleyici ayarını kapatın. Sadece uBlock Origin Lite kalsın reklam engelleyici olarak. Onu da katı moda alın. Bunun dışında bilinçli ve dikkatli olduğunuz sürece, karşınıza gelen her siteye girmediğiniz sürece çok sıkıntı yaşamazsınız. İlla bir güvenlik eklentisi kullanayım diyorsanız Malwarebytes Browser Guard olabilir.

Kaspersky'nin eklentisi hiçbir işe yaramıyor, en başta onu silin. Saldırı alanını genişletmekten başka bir halta yaramayan bir eklenti. Hiçbir avantajı yok. Ayrıca Kaspersky antivirüs kullanıyorsanız reklam engelleyici ayarını kapatın. Sadece uBlock Origin Lite kalsın reklam engelleyici olarak. Onu da katı moda alın. Bunun dışında bilinçli ve dikkatli olduğunuz sürece, karşınıza gelen her siteye girmediğiniz sürece çok sıkıntı yaşamazsınız. İlla bir güvenlik eklentisi kullanayım diyorsanız Malwarebytes Browser Guard olabilir.

Dün eklentiden dolayı virüs bulaştı, hangi eklenti olduğunu falan anlamadım bir şey indirmemiştim.

Malwarebytes eklentisini kaldırın yazmıştı birisi o yüzden Kaspersky kullanıyorum.

@25457, o bulduğu sonucun Malwarebytes Browser Guard ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ayrıca en baştan false-positive bile olabilir. Çünkü siz de bakacak olursanız sonucun başında "HEUR" yazıyor. Yani sezgisel olarak algılamış. Bu şu demek: "Bu nesne benim veritabanlarımda virüs olarak geçmiyor ancak davranışlarında sanki şüpheli bir şeyler var."

Kaspersky eklentisi ekstra bir özellik sunmuyor. Kaspersky antivirüsün içindeki özellikleri eklenti üzerinden kontrol etmenizi sağlıyor sadece. O ayarları Kaspersky'den açarsanız eklentiye gerek kalmaz.

@25457, o bulduğu sonucun Malwarebytes Browser Guard ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ayrıca en baştan false-positive bile olabilir. Çünkü siz de bakacak olursanız sonucun başında "HEUR" yazıyor. Yani sezgisel olarak algılamış. Bu şu demek: "Bu nesne benim veritabanlarımda virüs olarak geçmiyor ancak davranışlarında sanki şüpheli bir şeyler var."

Kaspersky eklentisi ekstra bir özellik sunmuyor. Kaspersky antivirüsün içindeki özellikleri eklenti üzerinden kontrol etmenizi sağlıyor sadece. O ayarları Kaspersky'den açarsanız eklentiye gerek kalmaz.
Malwarebytes eklentisini kurup Kaspersky kaldırıyorum o zaman. uBlock Origin Lite ile Malwarebytes eklentisini kullanırım? Kaspersky uygulamasında veri sızıntısı denetleyici ve reklam engelleyici açık onlar sorun yaratır mı?

@25457, evet dediğim gibi. uBlock Origin + Malwarebytes Browser Guard kombosunu yapın. Ya da ben bilinçli ve dikkatli olurum diyorsanız sadece uBlock Origin kalsın.

Veri Sızıntısı Denetleyicisi açık kalabilir ondan sorun olmaz ancak reklam engelleyici ayarını kapatın. uBlock Origin ile çakışma olur yoksa.

Bence şifrelerini tarayıcında saklama, Bitwarden kullan. Hem mobil uygulaması hem de tarayıcı eklentisi var ve çok iyi çalışıyor.
Tabi tarayıcıda saklıyorsan.

@25457, evet dediğim gibi. uBlock Origin + Malwarebytes Browser Guard kombosunu yapın. Ya da ben bilinçli ve dikkatli olurum diyorsanız sadece uBlock Origin kalsın.

Veri Sızıntısı Denetleyicisi açık kalabilir ondan sorun olmaz ancak reklam engelleyici ayarını kapatın. uBlock Origin ile çakışma olur yoksa.
Kaspersky uygulamasından reklam engelleyiciyi kapatıp iki tarayıcıya da Malwarebytes kurdum ayarları hiç ellemedim sadece pano görüntüleme izni verdim. Teşekkürler.

Bence şifrelerini tarayıcında saklama, Bitwarden kullan. Hem mobil uygulaması hem de tarayıcı eklentisi var ve çok iyi çalışıyor.
Tabi tarayıcıda saklıyorsan.
Tarayıcıda şifre saklamıyorum ama çerezlerimi çalarlarsa şifreye gerek duymadan girebiliyorlar zaten.

Eğer kullanmak istersen Firefox+ uBlock Origin kullan. UBO Lite ne yazık ki zayıflatılmış hali. Kaspersky veya başka bir reklam engelleyici eklentiye hiç ihtiyacın yok. 3. taraf çerezleri engellemeyi unutma. Chromium tabanlı kullanacaksan Brave reklam engelleyicisi gerçekten iyidir. Eklentiye ihtiyaç duymazsın. Tarayıcında olabildiğince az eklenti barındır. Özellikle Free VPN ve AI eklentilerinden uzak dur. Tarayıcının yerleşik şifre yöneticisi yerine güvenilir bir şifre yöneticisi kullan. Çerezlerini belirli aralıklarla temizlemeni öneririm. Web de genel olarak ne yaptığını biliyorsan bunlar fazlasıyla yeterli.

@Hermione Jean Granger Bazen Youtube'da video açılırken reklamın ilk 1 saniyesi falan 2-3 kez tekrar edip videoya geçiyor, tam engelleyemiyor yani. İki eklentinin de reklam engelleyicisi açık olduğundan olabilir mi? Malwarebytes eklentisinin reklam engelleyicisini kapatsam diğer özellikleri açık kalsa olur mu?