25457
Uzman
Tarayıcı güvenliği için eklenti önerir misiniz? Şu an Google Chrome ve Microsoft Edge'de Kaspersky eklentisi ile uBlock Origin Lite kullanıyorum. uBlock Origin Lite kapsamlı modda. Başka güvenlik için eklenti var mı veya tarayıcı ayarı?
Dün eklentiden dolayı virüs bulaştı, hangi eklenti olduğunu falan anlamadım bir şey indirmemiştim.Kaspersky'nin eklentisi hiçbir işe yaramıyor, en başta onu silin. Saldırı alanını genişletmekten başka bir halta yaramayan bir eklenti. Hiçbir avantajı yok. Ayrıca Kaspersky antivirüs kullanıyorsanız reklam engelleyici ayarını kapatın. Sadece uBlock Origin Lite kalsın reklam engelleyici olarak. Onu da katı moda alın. Bunun dışında bilinçli ve dikkatli olduğunuz sürece, karşınıza gelen her siteye girmediğiniz sürece çok sıkıntı yaşamazsınız. İlla bir güvenlik eklentisi kullanayım diyorsanız Malwarebytes Browser Guard olabilir.
![]()
Malwarebytes Browser Guard - Chrome Web Store
The fastest and safest web browsing experience.chromewebstore.google.com
Malwarebytes eklentisini kurup Kaspersky kaldırıyorum o zaman. uBlock Origin Lite ile Malwarebytes eklentisini kullanırım? Kaspersky uygulamasında veri sızıntısı denetleyici ve reklam engelleyici açık onlar sorun yaratır mı?@25457, o bulduğu sonucun Malwarebytes Browser Guard ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ayrıca en baştan false-positive bile olabilir. Çünkü siz de bakacak olursanız sonucun başında "HEUR" yazıyor. Yani sezgisel olarak algılamış. Bu şu demek: "Bu nesne benim veritabanlarımda virüs olarak geçmiyor ancak davranışlarında sanki şüpheli bir şeyler var."
Kaspersky eklentisi ekstra bir özellik sunmuyor. Kaspersky antivirüsün içindeki özellikleri eklenti üzerinden kontrol etmenizi sağlıyor sadece. O ayarları Kaspersky'den açarsanız eklentiye gerek kalmaz.
Kaspersky uygulamasından reklam engelleyiciyi kapatıp iki tarayıcıya da Malwarebytes kurdum ayarları hiç ellemedim sadece pano görüntüleme izni verdim. Teşekkürler.@25457, evet dediğim gibi. uBlock Origin + Malwarebytes Browser Guard kombosunu yapın. Ya da ben bilinçli ve dikkatli olurum diyorsanız sadece uBlock Origin kalsın.
Veri Sızıntısı Denetleyicisi açık kalabilir ondan sorun olmaz ancak reklam engelleyici ayarını kapatın. uBlock Origin ile çakışma olur yoksa.
Tarayıcıda şifre saklamıyorum ama çerezlerimi çalarlarsa şifreye gerek duymadan girebiliyorlar zaten.Bence şifrelerini tarayıcında saklama, Bitwarden kullan. Hem mobil uygulaması hem de tarayıcı eklentisi var ve çok iyi çalışıyor.
Tabi tarayıcıda saklıyorsan.