Adblocker'lar iş yapıyor, hiçbiri tam olarak ölmedi zaten ancak ağ filtrelemesi ile engellemek artık MV3 ile daha zor. Ve bu daha fazla kaynak kullanımına sebep oluyor. Siteye javascript enjekte ederek kaldırılıyor ve bu hem daha ağır hem de kaynakların yüklenmesini engellemediği için internet kullanmaya devam ediyorlar. Ve çoğu site adblocker'ları daha iyi fark edebiliyor MV3 ile.
Firefox kitlesinin Gecko'yu yüceltmek için yaptığı binevi propaganda. uBlock Origin'i varsayılan ayarlarda kullanan biri uBlock Origin Lite kullandığında da bir fark yaşamayacaktır eğer amacı reklamları engellemekse. Kendinizde deneyebilirsiniz bu arada, kurup ideal ayarlarda kullanın hiçbir reklam görmüyorsunuz bir farkı yok. Chromium daha hızlı ve güvenli, Brave'i hiç sevmem arayüzünden dolayı ama gizlilik istiyorsanız Brave var yani. Firefox da kullanabilirsiniz bu arada gizlilik için illa Brave kullanın demiyorum ama herkes verilerini şirketlerden saklamaya çalışmıyor. Soruya gelirsek bu arada Google Chrome bence her türlü, ben Edge kullanıyorum çünkü fazladan tarayıcı olmasın dedim bu da sonuçta Chromium tabanlı.
Brave veya Floorp.
Firefox son dönem politikaları yüzünden gizlilik konusunda biraz sıkıntılı geliyor bana, ayrıca Floorp'da Firefox'da olmayan bazı özellikler de mevcut.