Tarayıcı önerisi

ratak4235

Uzman
Sizce hangi tarayici daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reklamları görmemeniz arkaplanda yüklenmediği veya ek yük bindirmediği anlamına gelmiyor.

Evet ben de o sebepten kullanayım dedim ama yok. Brave'in yanında aşırı hantal kalıyor tarayıcı.

Vivaldi'nin de arayüzü beni aşırı boğmuştu. En son 1 yıl kadar önce göz atmıştım.

Mobilde de Brave. Brave'den kurtulamıyorum bir türlü. D:

Evet ben de o sebepten kullanayım dedim ama yok. Brave'in yanında aşırı hantal kalıyor tarayıcı.
Gecko'nun da hızsal açıdan bir problemi var. Chromium kadar hızlı olamıyor çoğu durumda. Bilgisayardan pek fark edilmese bile telefonda çok yavaş kalıyor.

Reklamları görmemeniz arkaplanda yüklenmediği veya ek yük bindirmediği anlamına gelmiyor.
Konumuz hiçbir zaman ne kadar yük bindirdiği değildi ki? Bu konuda bilgili değilim sadece düşüncemi belirteceğim hiçbir dayanağı olmadan, bence çok büyük bir fark olmaz yani en fazla çok eski cihazlarda belki biraz sorun olur ama zaten o cihazlarda da Firefox da kullansan Firefox daha yavaş ve daha çok RAM kullanıyor.

Çok sağ olun hocam ama başlık çubuğu düzenle kısmını bulamadım.
Başlık çubunda sağ tıklayın. En altta başlık çubuğunu özelleştir var. Daha sonra Firefox View'i sürükleyip başlık çubuğuna bırakın.

Dosya Ekleri

• 1725899689593.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 67
Gecko'nun da hızsal açıdan bir problemi var. Chromium kadar hızlı olamıyor çoğu durumda. Bilgisayardan pek fark edilmese bile telefonda çok yavaş kalıyor.

Brave'in Linux tarafında mağazadan kurunca birkaç saniye sonra kapanıyor. Fedora'nın mağazasında bir sövmüşler... Uzaktan gören de en kötü tarayıcı falan sanır. Terminalden kurdum ben de.

Windows tarafında Firefox'u uzun zaman kullandım. İlk başlarda Brave ile arasında hız farkı yokken, 1-2 hafta içerisinde o hantallığını belli etmeye başlıyordu tarayıcı doldukça. Yine de advanced kullanıcılara config'in kapısı sonuna kadar açık. (ki bazı telemetriler config'den de kapatılamıyordu en son)

Günün sonunda Librewolf, Ungoogled, Brave üçlüsü kullanıcı profiline göre önerilerim arasında yer alıyor benim.

Rapor adreslerini localhost ile değiştiriyorum ve geçmiş kaydını kapatıyorum ben. O zaman pek hantallaşmıyor. Bir de Chrome'un donanım hızlandırması Linux'ta RTX 4060'ta (neden çalışmadığı hakkında pek fikrim yok) çalışmadığı için Firefox çok çok daha hızlı kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…