Tarayıcıların yüksek miktarda RAM kullanması artık normal bir durum mudur?

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Gelin sizinle bu konuyu konuşup tartışalım. Mesela misal Opera. Opera, kendim de bir süre kullanmıştım. O da sadece ama sadece VPN hizmetini vermesinden kaynaklıydı. Sonra öğrendim ki bu VPN'in karanklık tarafı falan var mış. Bunun dışında bir de Opera GX isminde bir tarayıcı da var ve bu tarayıcıdaki "RAM kullanımı ayarlama" ayarından dolayı birçok insan, bu konuda işte "En az RAM kullanıyor" falan demeye başlamıştı. Bugüne baktığımızda bence ama bence bir tarayıcının 400 hadi bilemedim 500 MB RAM tüketmesini artık normal bir durum olarak görmeliyiz.

Chrome'da felan Google hizmetlerininde oyunu var. En basitinden bi Edge WebView2 google.com açıkken 130mb RAM kullanıyor.

Bu hizmetin ne anlam iafede ettiğin uzun bir süredir anlayamamıştım

Herhangi bir eklenti vs. kurulu mu hocam?
WebView2 bi tarayıcı değildir. Ben yazılımdan anlarım biliyom bişeyler orda WebBrowser var Internet Explorer 11 altyapısı kullanıyor eski yapı. WebView2 ise Edge ve modern Google frameworkleri ile beslenmiş bi Web yansıtıcıdır. Edgedeki Yeni sekme açıp google.com girmek gibi.

Birde eğer benim kadar anlıyorsanız çeşitli C# NuGet paketleriyle Tab Sistemini ve Tarayıcı sistemi yazabilirsiniz bu bana gayet kolay geliyor ama hesap sistemi ve eklenti sistemi deaktif olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…