Ahmet Taşağıl, Erhan Aydın, İlber Ortaylı, Cihan Piyadeoğlu , Erhan Afyoncu öneririm.
Abimin 200den fazla tarih kitabı var bu isimlerin kitaplarına bende bakmıştım gerçekten iyi öneririm.
Ahmet Taşağıl, Erhan Aydın, İlber Ortaylı, Cihan Piyadeoğlu , Erhan Afyoncu öneririm.
Abimin 200den fazla tarih kitabı var bu isimlerin kitaplarına bende bakmıştım gerçekten iyi öneririm.
@8372, @Geraltın kılıcı, @seeraddar,
Ben de İlber Ortaylı'nın kaynak aldığı kitapları öneririm. Zira;
Tarih kitaplarında anlatılmayan olayları anlatan kitap bulmak kolay ama objektif kitap bulmak kolay iş değil.
Sanırım yabancı yazar/kaynak olsa nisbeten daha iyi/objektif olur.
Halil İnalcık tarafından yazılan bu eserlerin hepsi akademik kaynak niteliği taşımaktadır ve Osmanlı tarihini, ayrıca gerekli eski tarihleri profesyonel ve objektif bir bakış açısıyla okuyucuya aktarmaktadır.
Dili ağırdır. Örnek vermek gerekirse, son kitabında hem Osmanlıca yazılmış belgelerin kopyalarına hem de İngilizce anlatımlara yer verilmiştir. Gerçekten akademik olarak bilgi edinebileceğiniz bir seridir.
Hammer'den farklı olarak Zinkeisen'in eserini orijinal ve değerli kılan nokta, olaylarla çağdaş Batı kaynaklarını ayrıntılı biçimde kullanmasıdır. Zinkeis..