• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Tarih ve saat ayarı değiştirilirken "Bu görevi gerçekleştirmek için izniniz yok" hatası

Rovildi

Başarılı
Selam arkadaşlar,

Bizim dükkanda eski bir laptop var. W7 Ultimate sürümü mevcut, 2 GB belleği var. Annem geçen saat ayarı bozulduğunu söyledi, bundan dolayı saat güncel değil diye YouTube, haber sitelerine giremiyor. BIOS pilini değiştirdim şimdi. Tarih saat ayarlarını yapayım derken yöneticinize başvurun hatası alıyorum. Geçen otomatik güncellensin diye ChatGPT'ye kod yazdırmıştım. UAC ayarları, winplz gibi kullanıcı yönetici ayarlarına baktım, bir türlü çözemedim. Sistemden mi kitlenmiş ne oldu anlamadım. Ekte aldığım hata mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Admin hesabını aktifleştirip oradan yapmayı deneyin.

Sistem yönetimi almış gibi yani sanki bir alt kullanıcıymışım gibi davranıyor rica etsem nasıl yapılabildiğini anlatabilir misiniz?

BIOS'tan değişiyor mu denedin mi? Veya sistem geri yükleme noktası varsa sistemi geri yükleyin düzgün haline.

Saati hallettim pilini de değiştirdim her açıldığında PC rastgele tarih vermez herhalde sadece yönetim izni mevcut gibi.

Bir de PC'yi kapatmak istediğimde kapat seçeneği çıkmıyor oturumu kapat o da tam kapatmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…