Çözüldü Tasinabilir HDD calismiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 792
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 191
  • Etiketler Etiketler
    hdd
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

792

Uzman
İlk 1.000!
Makaleler
1
Merhaba, linkte bulunan HDD'yi kullanıyorum. Tasinabilir HDD kutusu satin aldim. HDD'yi tasinabilir HDD kutusuna montajladim. Bilgisayara taktim. İlk basta 2 ayri bolum olarak eski verilerim duracak halde ayarladi. Sonra bu ayirdigi 2 bölümü silip yeni harfler atayip tekrar 2 bolum olusturdum. Disk icinde bulunan Windows verileri gibi verileri sildim. Disk calisiyordu bir hata var mi diye sistemi yeniden baslatim. Ve diski gormemeye basladi. Disk yonetimine girdim. Daha sonra diskimin birlestirilmis oldugunu gordum. Bu benim icin sorun yaratmiyor ancak şu an disk calismiyor. Fotografta gosterdigim gibi gorunuyor. Onceden de bu hata ile karsilasmis ve cozememistim. Bu hatayi nasıl cozebilirim?

Not: Disk test ettigimde calisiyordu.

Ekran görüntüsü 2024-07-07 162120.webp

Disk calistigi zaman bu sekilde gozukuyordu.

IMG_0860.webp

HDD kutusu: Amazon.com.tr

HDD: https://www.ciceksepeti.com/toshiba-mq01abf050-500gb-5400rpm-8mb-2-5-notebook-disk-kcm47900208

Çözüm
Tek kablo o diski besleyememiş olabilir ve bu yüzden de veri kaybı olmuş olabilir. Diskte veri yoksa biçimlendir ama dikkatli kullan. PC'ye takılıyken yeniden başaltma ve çıkarmadan önce de güvenli çıkar de.
Tek kablo o diski besleyememiş olabilir ve bu yüzden de veri kaybı olmuş olabilir. Diskte veri yoksa biçimlendir ama dikkatli kullan. PC'ye takılıyken yeniden başaltma ve çıkarmadan önce de güvenli çıkar de.

Hocam diski bicimlendiremiyorum. Verileri silmeye calisirken denemistim. Veri kaybi olmasini umursamiyorum. Zaten icinde bulunan tum dosyalari sildim. 1. fotrografta bulunan yeri bir turlu cozemedim.

Simdi de sok tak yaptığımda duzeldi ama eminim ki yeniden baslattigim zaman bozulacak.

Ekran görüntüsü 2024-07-07 163911.webp

@Recep Baltaş Tesekkurler dediginiz gibi cikarinca sorun cozuldu. HDD'de bir problem oldugunu dusunuyorum cunku HDD'nin icinde birsey olmamasina ragmen sistem ekrani acmiyor. Sadece kucuk bir cizgi gosteriyor.:D

1720360051198.webp

"Land 2531 aygitini cikar" tusuna basinca sorun cozuluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt