Taşınılabilir hard disk dosya taşırken veri kaybı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Yer
Bodrum
Merhaba,

5 TB WD Elements taşınabilir hard disk sahibiyim. HD Tune ile işleme başlamadan önce durumuna baktım ve yeşil gösteriyordu. Zaten daha 3-4 aylık. Yaklaşık 500-600 GB veriyi kesip hard diske aktarırken "dosya bulunamıyor" vb. dedi. Sonra yeniden denedim, olmadı. Sonra işlemi bitirdim ve bilgisayar hard diskin bağlantısını kesti. Takıp çıkardığımda gözükmüyordu. WD uygulamasından baktığımda ısındığını belirtiyordu. Biraz bekledim ve geri taktığımda algıladı. Bilgisayarımda 500-600 GB dosyadan 200 küsur GB kalmış. Veri kaybı yaşar mıyım? Yardımcı olabilir misiniz? Kendi düşüncem, attıklarını attı, o dosyaya geldiğinde bulamadığı için ve ısındığı için bağlantıyı kesti, devam etmedi. Ama ne yapmam gerek, yardımcı olabilir misiniz? Veri kaybı olup olmadığını nasıl anlarım? Bir sürü dosya var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diskin mekanik arızası var gibime geldi, ısınma da tuzu biberi olmuş sanki. Verilerini kontrol et derim, bozduysa geçmiş olsun.

Merhaba, programlar aracılığı ile öğrenme şansım var mı HD Tune problem yok diyor, şu anda CMD ile chkdsk komutu bakıyorum onda da problem gözükmüyor. Son sorum kesme işlemi sırasında yarıda kaldı ya dosyalar o sırada sıkıntı olur mu? Teşekkür ederim.

Merhaba, programlar aracılığı ile öğrenme şansım var mı HD Tune problem yok diyor, şu anda CMD ile chkdsk komutu bakıyorum onda da problem gözükmüyor. Son sorum kesme işlemi sırasında yarıda kaldı ya dosyalar o sırada sıkıntı olur mu? Teşekkür ederim.

Diskte ki sorun mekanik olduğundan zorlandığında belli eder kendini. HDTune da sorun yok diyorsa yazılımsal sorun yok bence. Dosyalar yarıda kaldığından yarım kalan dosyaların bozulmuş olabilir.

Diskte ki sorun mekanik olduğundan zorlandığında belli eder kendini. HD Tune da sorun yok diyorsa yazılımsal sorun yok bence. Dosyalar yarıda kaldığından yarım kalan dosyaların bozulmuş olabilir.

Aktarılırken ekranda dosya adı verdi işte ''...'' Bulunamıyor yazıyordu, dediğim gibi hard disk bağlantısını kestiği için. Ekranda "yeniden dene veya iptal" yazıyordu. Sadece o dosyanın içindekilerini kontrol etmem yeterli olur mu? Yarıda kalana kadar öncesinde aktarılan dosyalarda veya bilgisayarda aktarılmak üzere kalan dosyalarda problem olur mu?

Aktarılırken ekranda dosya adı verdi işte ''...'' Bulunamıyor yazıyordu, dediğim gibi hard disk bağlantısını kestiği için. Ekranda "yeniden dene veya iptal" yazıyordu. Sadece o dosyanın içindekilerini kontrol etmem yeterli olur mu? Yarıda kalana kadar öncesinde aktarılan dosyalarda veya bilgisayarda aktarılmak üzere kalan dosyalarda problem olur mu?

Dosyaları kontrol et bakalım. Kesin bir şey demek zor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt