TETT Tavsiye edilen Tüketim Tarihi demek değil mi zaten, açıklama doğru diye biliyorum bu yüzden. Durumu iyi olmayanlar için maalesef mantıklı. Bunun yerine bitmeye yakın ürünleri ucuza satmayı düşünmeyen zincir marketlerimiz düşünsün, ne diyelim.
Tett tavsiye edilen tüketim tarihi demek değil mi zaten, açıklama doğru diye biliyorum bu yüzden. Durumu iyi olmayanlar için maalesef mantıklı. Bunun yerine bitmeye yakın ürünleri ucuza satmayı düşünmeyen zincir marketlerimiz düşünsün, ne diyelim.
Ürünlerin fiyatı normale karşı aşırı düşük ve son tüketim tarihleri geçmiş. Şaşırabilirsiniz ama mağazanın konsepti bu.
kendi açıklamaları:
Tavsiye edilen tüketim tarihi (tett), ürünün son tüketilmesi gereken tarihi değil, ürünün kalite özelliklerini koruyabildiği tarihi belirtir. Stt'nin aksine, tett geçtikten sonra tat, koku, görünüş gibi bozulmaların olmaması koşulu ile gıdalar güvenle tüketilebilir.
Hocam aslında anormallik yok stt gelmiş ürün tüketilmez fakat tett gelmiş ürün tüketilebilir. Stt yani Skt mikrop bakteri gibi aktif bileşenlerin oluştuğu gıdalara koyulur tavuk, et, balık, yumurta, süt, peynir vb gibi. Özetle bisküvi falan alınabilir ama marketler bu ürünleri imha ediyor sanırım ufak miktara anlaşıp satıyorlar belki de tanesini 1 TL'den alıyorlardır fiyat pahalı.
Kurumsal firmalar genelde SKT geçmiş ürünü atarlar veya tett ve stt i yaklaşmış ürünlere indirim basıp farklı reyonlarda satarlar. Yani birçoğumuz tarihi yaklaşmış ürünleri defalarca yedik.
Saçmalık diz boyu, geçen Tett'si geçmiş Powerade vardı, bir yudum aldım tadı çamaşır suyu gibi. Tadı değişik oluyor, mide bulantısı yapıyor, yapıyor da yapıyor.
Taze aldığım ürünler bile bir süre tüketilmediğinde bozuluyor. Kesinlikle tavsiye etmem. Cimrilik yapmayın. Sağlığınızdan olmayın. Kimse sizin için üzülmez. Hatta dalga konusu olursunuz.
Tarihi geçen ürünler üretici firmaya geri verilebilir. Tamamiyle saçmalık uygulaması. İsraftan kaçınmakmış.
Bu işin içindeyiz bu ürünlerin TETT bitiminden sonra kalmasının genel sebebi firmaların itliğinden veya 1 tır dolusu iskontolu mal yığmasından kaynaklı oluyor. Firmaların itliği de satıcıya geç getirmesi veya depoda yok deyip 1-2 ay sonra depoda var deyip getirttiklerinde TETT olarak az bir süre kalmasından dolayı oluyor. Mantıken depoda 1-2 ay sonra var oluyorsa yeni parti ürünlerin olması lazım.