TBMM Komisyonu sosyal medya ve oyunlarla ilgili olan düzenlemeleri kabul etti

Sosyal ağlar 15 yaş altına hizmet veremeyecek ve yaş doğrulama yapacak.

Sosyal medya kullanımı için yaş doğrulamasının e-Devlet ile yapılması tavsiye edildi: Siber güvenlik başkanlığı temsilcisi, yaş doğrulamanın e-Devlet üzerinden üretilecek ve yalnızca kullanıcının 15 yaş üstünde olup olmadığını gösterecek, başka kişisel veri içermeyen bir "token" ile yapılabileceğini açıkladı.

• Oyun platformlarının tamamen kapatılmasına imkan tanıyan madde çıkarıldı.
  • Bant genişliği kısıtlama oranı %50'ye düşürüldü. (ilk teklif %90'dı.)
  • Tanımlar yeniden düzenlendi.
  • Yaş doğrulama sorumluluğu geliştiricilerden alındı.
  • Oyun stüdyolarına yönelik bilgi paylaşım yükümlülükleri kaldırıldı.
  • Ebeveyn kontrol mekanizmaları, teknik olarak uygulanabilir bir çerçevede yasalaştı.
  • Sınıflandırılmamış oyunlar yasaklanmayacak, 18+ kapsamında değerlendirilecek.
  • İkincil düzenlemeler yoluyla yeni yükümlülük getirme yetkisi daraltıldı. BTK'ya yönetmelik aracılığıyla geniş yükümlülükler tanımlama yetkisi veren hükmün kapsamı önemli ölçüde daraltıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhaliflerin sesini kısmak için yapmayacakları şey yok bu ap*cuların. Öyle böyle bir doluyum ki yani neyse.

Sosyal medya yine aynı kalır. Her sene aynı haber sorumluluk ailelerde devlette değil.

@Recep Baltaş galiba 1-2 haftaya beni Silivri'ye uğurluyoruz abi, geçmiş olsun ziyaretime gelirsiniz artık.

Ben Türk Telekom ve Turkcell altyapı sorgulamada telefon numarası istiyor diye kullanmadım, bir de bunlara kişisel bilgilerimi ve verilerimi vereceğim öyle mi? Hiçbir şekilde vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…