TCL 25G64 monitörün ömrü ne kadar olur?

xwa

Yetkin
Merhaba,

Bir miktar para biriktirdim ve OLED almayı düşünüyordum, biraz araştırmam ve arkadaşımın önerisi sonucu başlıktaki TCL 25G64 1080p 300 Hz monitörü aldım, 4 Eylül'de kapımda olacak.

Merak ettiğim şey ne kadar ömrü olacağı; günlük 9-10 saat bilgisayar başındayım, bazen çok daha fazla. Ortalama ne kadar gider sizce?

Benim için en az 5-6 yıl gitmesi çok önemli; OLED almaktan bu yüzden vazgeçtim.

2K halini alacaktım ama daha rekabetçi ağırlıklı oyunlar oynadığımdan 300 Hz daha önemli geldi.

Ömür biçemeyiz teknolojik alet sonuçta fakat OLED gibi bir dert olmaz ısınma, dinlendirme vs. miniled ve IPS olduğu için bir sorun yaşamazsınız. 2K modeli VA panel bu arada siz doğru tercih yapmışsınız.

İfadeler: xwa
1080p olarak hem AAA hem de rekabetçi için alınabilecek en iyi monitörü almışsınız. Yanma sorunu dışı bir sorun yaşamazsınız.

Hocam bu miniled değil mi?

1080p olarak hem AAA hem de rekabetçi için alınabilecek en iyi monitörü almışsınız. Yanma sorunu dışı bir sorun yaşamazsınız.

OLED almamış miniled ve IPS panel monitör. IPS ne zamandan beri yanıyor? Piksel bazlı çalışma söz konusu değil burada. Standart IPS teknolojisi miniled sadece arkadan karartma yaparak daha iyi renkler ve siyah dengesi sunuyor.

İfadeler: xwa
Hocam yani her LED modelde olabiliyor diye biliyorum.
İlk defa sizden duyuyorum hocam, zaten yanma sorunu çözülsün diye geliştirilmiş bir teknoloji değil mi QD-Miniled?

Standart IPS teknolojisi miniled sadece arkadan karartma yaparak daha iyi renkler ve siyah dengesi sunuyor.
OLED gibi tam siyah verebiliyor diye duydum emin değilim tabii de, eğer öyleyse OLED'den iyi bir teknoloji bile olabilir QD-Miniled

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…