TCL, Guangzhou'daki TCL CSOT liderliğinde, yerel hükümet ve kalkınma bölgelerinden toplam 29,5 milyar yuan ortak yatırımla yürütülen büyük bir proje olan G8.6 nesil seri üretim mürekkep püskürtmeli OLED hattının inşasına başladı. Şirket yöneticileri, T8 projesinin dünyanın ilk büyük ölçekli, G8.6 sınıfı OLED baskı üretim hattı olduğunu ve Çin'i yeni nesil AMOLED üretiminde lider konuma getirmeyi amaçladığını belirtti.
Tesis, temel baskı malzemelerinin, temel ekipmanların ve bileşenlerin tedarikçilerini entegre ederek, malzemeleri, ekipmanları, panelleri ve son ürünleri kapsayan tam bir üretim ekosistemi oluşturacak. Başlangıçta yaklaşık 2290 x 2620 mm boyutlarında işleyebilen modüler bir cam alt tabaka ve basılı OLED teknolojisinin küresel dağıtımını hızlandırmak için planlanan aylık yaklaşık 22.500 panel kapasitesi bulunacak. TCL Huaxing, yeni G8.6 hattını güvenilir bir şekilde ölçeklendirme yeteneğinin kanıtı olarak son dönemdeki G5.5 seri üretim deneyimini ve mevcut tedarik anlaşmalarını gösterdi.
TCL, yeni serideki baskılı OLED panellerin öncelikle monitör, dizüstü bilgisayar ve tablet ekranlarını hedef alacağını ve daha uzun vadede daha yüksek değerli uygulamalara doğru genişlemeyi hedeflediğini belirtiyor. Şirket ayrıca, birçok önde gelen küresel malzeme ve ekipman tedarikçisinin projede iş birliği yapma taahhüdünde bulunduğunu ve bunun yüksek kaliteli OLED üretimini ilerletmeye ve ekran ekosistemini genişletmeye yardımcı olacağını belirtiyor.
İnşaatın başlaması, TCL CSOT'un Guangzhou Belediye Halk Hükümeti ve Guangzhou Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi İdari Komitesi ile 12 Eylül'de imzaladığı ve iki tarafın projeye ortak yatırım yapmayı kabul ettiği anlaşmanın ardından gerçekleşti. İlk planlar inşaatın Kasım ayında başlamasıydı, ancak proje planlanandan önce gelişiyor.
Zamanında "JOLED nedir?" isminde rehber açmıştım. Bu rehberde JOLED'in "mürekkep püskürtmeli" bir üretim sürecinden geçtiğini belirtmiştim. 2020'de ise JOLED, batma eşiğine geçtiği için hisselerini birtakım firmalar satın almıştı, bunlardan birisi de TCL idi. 2020'de CSOT (TCL), 280.000.000 dolar fon yatırıp JOLED'den %10.76 hisse satın aldı. Aldıkları JOLED hissesi, mürekkep püskürtmeli bir OLED üretme fikrini alevlemiş gibi gözüküyor.