Planlanmıyor Techolay için birkaç adet öneri

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

kadirCN 1

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Hakkari
Merhaba, düşündüğüm birkaç öneri paylaşmak istiyorum:

Cezaların bildirimleri: Cezaların bildirimleri, kullanıcılara daha şeffaf bir deneyim sunmak ve kuralların uygulanmasını anlaşılır hale getirmek için güncellenmelidir. Bu kapsamda, ceza aldıklarında kullanıcıların hangi maddeye göre ceza aldıklarını belirten bir bildirim alması sağlanabilir. Böylece, kullanıcılar ceza aldıklarında kuralları tekrar gözden geçirme fırsatı bulacaklardır.

Profil bildirimleri: Kullanıcı profillerinde, ceza alan kullanıcıların durumlarının belirtilmesi, forum üyeleri arasında şeffaf bir iletişim sağlayacaktır. Profil sayfalarında, ceza alan kullanıcının ceza sebebini ve süresini içeren bir bildirim yer alabilir.

Özel mesajlar ve kurallar: Bilmiyorum var mı veya yapılabilir mi, fakat olursa özel mesajlaşma da yapılabilir, ancak "birçok cümleyi tek cümle olarak yazma" gibi kurallar olmayabilir.

Herkese açık gruplar: Facebook'taki gibi herkese açık gruplar kurulabilir, bu sayede daha hızlı soru sorup yanıt alabiliriz. Sorun çözülürse, çözümün nasıl gerçekleştiğine dair bir rehber hazırlayıp çözen kişiyi de belirtebiliriz. Böylece çözen kişiye çözüm olarak puan da verilebilir ve ileride daha iyi bir rehber oluşturabiliriz.

Artı -22 Eksi
Madde olarak belirtilmiyor da cezanın sebebi belirtiliyor. Sorunca zaten açıklanıyor ama olabilir, hakkımızı aramak lazım.
Konuda o neden ceza aldı acaba tartışmaları, neden banlandı tarzında hesap sorma durumları olması kaçınılmaz.
Özel mesajlar ve kurallar: Bilmiyorum var mı veya yapılabilir mi, fakat olursa özel mesajlaşma da yapılabilir, ancak "birçok cümleyi tek cümle olarak yazma" gibi kurallar olmayabilir.
Gruplaşmalar olur, özellikle Technopat'ta olan gruplaşmalar pandemi zamanında forumu bayağı etkilemişti. Konular yerine özelden yazılmaya da başlanır chatleşme yerine dönmesi mümkün.
Mesela 2-3 arkadaş gelir birini hedef alırlar konularını baltalamaya başlarlar yani. Görünür de kurallara aykırı bir şey yok ama durum o. Yasadışı mesajlaşmalar da dönebilir, gerek yok yani.
Herkese açık gruplar:
Amaç foruma kitle kazandırmak ve forum trafiğini arttırmak olduğu için gereksiz, Facebook kullanan insan sayısı da bir hayli azaldı.

Bu çok boş olur, forumun amacı kalmaz.

Bu olabilir.

1. madde dışında diğer maddeler pek uygulanabilir gibi gelmedi bana.

Gemini veya herhangi bir GPT servisinden kopyala yapıştır. Eksi.

Bilmiyorum senin için cevabı yeterli olmuş mudur?

Bana ilk ve ikinci dediğim daha mantıklı geliyor fakat mesajlaşma da açılabilir çünkü biz o kişiye mesaj atmak istesek hiçbir platformdan atamıyoruz nedeni ise sosyal medya hesaplarını paylaşmamız yasak olduğu için.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).webp
    88,5 KB · Görüntüleme: 85
  • Ekran Görüntüsü (5).webp
    67,9 KB · Görüntüleme: 88
  • Ekran Görüntüsü (6).webp
    92,1 KB · Görüntüleme: 88
  • Ekran Görüntüsü (7).webp
    88,9 KB · Görüntüleme: 90
Son 2 öneri foruma zarar verir.
Gruplaşma forumun olayını bozsa da katılmak zorundayım. Çoğu zaman derdime çare bulamıyorum çünkü "saçma" başlıklar yüzünden benim konum üste çıkmıyor ve yardım alamıyorum. PC, Telefon örneğin Spor konusunda gruplar açılabilir. Ben mesela 20000 TL bütçe ile bisiklet önerisi istiyorum ama cevap alamıyorum. Çünkü adamın biri de 20000 TL bütçe ile telefon önerisi başlığı açıyor. Benim konum arada kaynıyor ve cevap da alamıyorum. Gruplaşma olursa yardım sürecinin çok hızlı olacağından eminim.

Technopat da 1 saat ban yedim 1 aydir kalmadi

Bahsetmek istediğimde buydu daha iyi açıkladığınız için teşekkür ederim.

Paylastigin onerilerde kullandigin konusma bicmi ile normalde kullandigin konusma bicimi ayni degil. Ayrica sen sadece ChatGPT'ye sormussun. Gemini vs. var daha.

Technopat da 1 saat ban yedim 1 aydir kalmadi
Rapor açabiliyorsun.

İnsanlar yararlansın diye yasak. Sen çözmüş olabilirsin ama aynı sorunu yaşayanların öğrenmesine engel olursun. Burada çüzümü yazarsan 1 kişi yerine 10 kişi yardım etmiş olursun.

Merhaba, önerinizi inceledim ve gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…