Techolay Linux İçerikleri Üretsin

Makaleler
4
@Recep Baltaş, biliyorsunuz ki Windows 10'un güncellemeleri yakında sona erecek. Windows 11 ise çok kaynak isteyen, eski cihazlara kurmak için çok zorlu yollara başvurulan işletim sistemleri. Linux ise özellikle eski cihazlar için çok iyi alternatifler sunuyor. Son zamanlarda Valve, RedHat, Crossover gibi şirketlerin katkılarıyla da Linux son kullanıcı için gayet iyi bir seçenek haline geldi. Linux Mint gibi "next, next" diyerek kurulup kullanılabilen dağıtımlar dahi var. KDE ve GNOME gibi gelişmiş arayüzler hem kolay kullanım, hem iyi estetik, hem de yüksek animasyon kalitesi sunuyorlar. İsteyenlere de gene kolay kullanılabilir ve performanslı XFCE ve MATE gibi ortamlar var. Eski cihazlara sahip kullanıcılar Windows yerine Linux kullanırsa günlük işlerini daha hızlı halledebilirken hem güncel yazılımları kullanır, hem de güvenlik güncellemelerine erişebilir. Eğer Techolay'da Linux'a dair içeriklere yer verirseniz çok sevinirim.

Artı 35 Eksi
Bu inan Technopat'ta yıllardır yapmak isteyip iş yükünden dolayı yapamadığım şey idi. Umarım burada Linux içeriği yapabileceğim
İnsanların evinde birçok eskimiş cihaz var. Windows 7 uçuyor-kaçıyor ama güncel değil, Windows 10 ve 11'in hali içler acısı. Bu kişiler basit ve son kullanıcıya yönelik dağıtımları kurup bilgisayarlarında günlük işlerini halledebilirler. İçerik üreticiler ve mühendisler için evet, Windows'daki kadar tool yok. Ama internet, video, müzik, e-posta, ofis kullanımı gibi şeyler için her türlü program ve destek mevcut. Steam Deck'den hatırlayın ki aynısı diğer dağıtımlarda da çalışıyor. Çoğu oyun ek ayara dahi ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Yıllar boyu eski yeni bütün penguenlerin istediği bir konuydu, gerçekten merakla bekliyoruz hocam.

Geçen Twitterda konuştuğumuzda dediğiniz Asahi fikri gerçekten çok güzel olur. Yusuf Ekin falan yaptı mı bilmiyorum fakat bu konuda kimsenin Türkçe kaynak bulabileceğini sanmıyorum ve hepsinin yanında ilginç de bir konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…