Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam normal bir öneride bulunmuş, millet de sanki ''forum paralı olsun, moderatöre para ödemek gereksin'' gibi bir öneri görmüş de bu kadar tepki göstermiş. Niye bu kadar yükseliyorsunuz, okuduğunuzu anlamakta sıkıntınız mı var? Adam gönüllü olarak/isteyen bağış olarak atabilmeli gibisinden konuşmuş. Öneriyi beğenmediysen eksi ver veya yorum yapacaksan ''gereksiz görüyorum'' falan de geç git, niye ters konuşuyorsun? Yok, babalarının hayrına mı yapıyorlar, yok bir de para mı vereceğiz bilmem ne. Kimse senin vereceğin üç kuruşa muhtaç değil, merak etme. Gönlünden geçen verir, geçmeyen vermez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Konu başlığı ilk okuyuşta bazılarımıza biraz garip veya alışılmışın dışında gelebilir, hatta farklı eleştiriler de alabilirim, olabilir.

Bildiğiniz üzere Techolay'daki moderatörlerimiz ve yetkililerimiz arka planda gerçekten muazzam bir mesai harcıyorlar. Bizlerin nezih, bilgi dolu ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebilmesi için yeri geliyor saatlerce trollerle, kural ihlalleriyle ve çeşitli tartışmalarla uğraşıyorlar. Forumun düzenini sağlamak adına, hiçbir karşılık beklemeden ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar ve gerçekten yoruluyorlar.

Bu emeklerinin karşılığı elbette sadece maddi bir şeyle ölçülemez; ancak onlara teşekkür etmenin ve motive etmenin somut, tatlı bir yolu olabileceğini düşündüm.

Moderatörlerimizin profil sayfalarına, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir "bahşiş ver" veya "destek ol" butonu/kısmı eklenebilir mi?

Sistem tamamen opsiyonel olmalı. Atmak isteyen atar, istemeyen atmaz. Kimse üzerinde bir baskı oluşturmamalı.

Örnek vermek gerekirse; alt limit 50 TL, üst limit ise 1.000 TL veya üzeri gibi esnek bir bantta tutulabilir. İsteyen içinden geldiği kadar ufak bir kahve ısmarlamış gibi destek olabilir.

Tabii ki böyle bir ödeme/bağış entegrasyonunun forum altyapısına, vergi süreçlerine foruma yük olmasına veya yönetime ekstra bir yük getirip getirmeyeceğini bilemiyorum, bu işin teknik ve hukuki boyutu yönetimin takdirindedir. Ben sadece bir kullanıcı olarak, bu kadar emeğe karşı içimden geçen naçizane bir fikri paylaşmak istedim.

NOT; Bu konu kesinlikle bir şaka veya "trol" amacı taşımamaktadır. Tamamen iyi niyetle, sadece moderatörlerimizin emeğine duyduğum saygıdan dolayı böyle bir öneri yapmak istedim. Yanlış anlaşılmak istemem.

Konu hakkındaki değerli fikirlerinizi ve yönetim ekibinin yorumlarını merak ediyorum. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder, herkese iyi sosyaller dilerim. Saygılarımla.
Düşünce iyi ama geliştirilebilir. Para çok kaba olur bence. İşleri bu ve bu iş için belirli bir ücret alınıyor zaten. Bunun yerine tatlı küçük hediyeler bırakabiliyor olmak daha iyi olur.

Adam normal bir öneride bulunmuş, millet de sanki ''forum paralı olsun, moderatöre para ödemek gereksin'' gibi bir öneri görmüş de bu kadar tepki göstermiş. Niye bu kadar yükseliyorsunuz, okuduğunuzu anlamakta sıkıntınız mı var? Adam gönüllü olarak/isteyen bağış olarak atabilmeli gibisinden konuşmuş. Öneriyi beğenmediysen eksi ver veya yorum yapacaksan ''gereksiz görüyorum'' falan de geç git, niye ters konuşuyorsun? Yok, babalarının hayrına mı yapıyorlar, yok bir de para mı vereceğiz bilmem ne. Kimse senin vereceğin üç kuruşa muhtaç değil, merak etme. Gönlünden geçen verir, geçmeyen vermez.
Bizim ülkede okuduğunu anlama sorunu var.
Bilimsel olarak da kanıtlı.
Kendi ana dilinde test çözdürüyorlar, tabii Hollanda gibi kıskandığımız ülkeler hep ilk 10'da falan. Biz sonlardayız.

Sanırım PISA testiydi.

"Gençler bir bağış atın da ***** ****** yiyelim bugün." olmasınlar sonra? Çok isterseniz arada moderatörler arasında 45cm bazuka dürüm çekilişi yapabilirsiniz :D

Selam,

Moderatörler yaptıkları işlemler, siteye sağladıkları katkılar vb. durumlar için aylık kazanç sağlayabiliyorlar, yine de güzel düşünceniz için teşekkür ederiz. Konuda linç edilecek bir kısım yok, görünmüyor olabilir ancak arkaplanda müthiş emek veriyorlar ve bunu fark eden üyelerin olmasına seviniyorum.

Yine de siteye bu tarz bir bağış sistemini getirmek, gerek vergisel anlamda gerekse yönetim ve operasyon tarafında ciddi sorumluluklar doğuruyor. Ayrıca bireysel olarak moderatörlere doğrudan destek verilmesi, ekip yapısı ve standartların korunması açısından da sağlıklı bir model değil.

Bu nedenle şu an için böyle bir planımız bulunmuyor. Destek olmak isteyen üyelerin kaliteli içerik üretmesi ve topluluğa katkı sağlaması bizim için zaten en değerli destek.

Tekrardan iyi niyetiniz için teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.