İzleniyor "Techolay Önerileri" kategorisi için "Techolay Önerisi" konu türü önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkdnmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 884
Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.
Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Öncelikle bu öneriye ilham kaynağı olan, bir öneriye yapılmış iki yorumu paylaşmak isterim çünkü resmen bu önerinin uygulanması hâlinde giderilecek temel bir eksikliği açıklar nitelikteler. Söz konusu öneri, konu dışına yazılan mesajların mesaj sayısına işlemesiydi ancak bir gerekçe sunulmamıştı:

Neden öyle olması gerektiğini belirtmemişsiniz. Argüman lazım.

Arkadaşlarımıza, bu temel eksikliğe ışık tuttukları için teşekkür ederim. Kimi öneriler için argüman sunulmaması pek sıkıntı yaratmayacak olabilir, yine de argümanlar genel olarak faydalı.

Bu eksikliğin giderilmesi için Techolay Önerileri'ne özel bir Techolay Önerisi konu türü tasarlanabilir, birden fazla kısımdan oluşan:
  • Öneri
    • Kimi önerileri açıklamak için başlık yetmeyebiliyor. Bu kısımda öneri detaylandırılabilir.
  • Gerekçeler (Argümanlar)
  • ...
Öneri sahibi, bu kısımların hepsini doldurmakla yükümlü kılınabilir. Aklıma gelmeyen, işe yarayacak başka kısımlar da olabilir. Aklınıza gelen kısımlar olursa lütfen paylaşın.

Daha anlaşılır olması için örnek bir ekran görüntüsü paylaşayım:

Bu sayede önerilerin daha sağlıklı, ayrıntılı, açıklayıcı ve uygun bir biçimde sunulabileceğini düşünüyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Artı 26 Eksi
Öneri ve argüman şeklinde ayrılmasa bile önerilerde 1-2 cümle de olsa argüman verme zorunlu olmalı. Başlığa öneriyi yazıp altına da aynı şeyi yazmak saçma. O önerinin uygulamaya geçirilmesi için ve diğer kullanıcıları da ikna edebilmesi için argüman önemli.

Yepyeni bir konu türü üretmek biraz zaman alacaktır kodlama açısından da fakat hoşuma gitti bu.

Aslında "Konu" temelli olabilir. Her kısmın başında kısım isminin "Başlık 1" paragraf biçimiyle yazıldığı, kısımların bu şekilde tek bir parça hâlinde sunulduğu bir konu olarak düşünün. Konu sahibinin doldurduğu kısımları birleştiren bir mekanizma çalışacak arkada.

Konu oluştuğu zaman içerik şöyle gözükecek:

Öneri​

...

Gerekçeler​

...

Tabii daha iyi fikirler düşünülebilir.

Başlığa öneriyi yazıp altına da aynı şeyi yazmak saçma.

Daha detaylı bir açıklama yazılacağını düşünün oraya. Bazı önerileri açıklamak için başlık yetmeyebiliyor. Buna açıklık getirmek için içeriği düzenleyeceğim, teşekkür ederim.

Bunu görünce aklıma GitHub'da pull request için zorunlu şeyler yazdıran projeler aklıma geldi. Önerileri de kabaca ana yere entegre edilmeyi beklenen bir pull request gibi düşünürsek, bence bayağı mantıklı olur böyle bir şey.

Örnek olarak PCSX2'den bir pull request atıyorum:

Ben de sürekli o konsepti düşünüp duruyordum öneriyi sunarken. : ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…