Techolay üyeleri hangi Linux dağıtımını kullanıyor?

Nobara Linux kullanıyorum. Fedora tabanlı olması, NVIDIA Optimus kullanan laptoplarda hazır ayarlara sahip olması, KDE ve Wayland kullanması beni cezbetti.

Fedora kullanıyorum şu anda Fedora everything ile minimal şekilde kurdum. Dnf paket yöneticisi iyi ve ne Arch gibi çok hızlı güncelleme alıyor ne de Debian gibi yavaş alıyor güncellemeleri.

Bir yıldır sadece Arch Linux kullandım. Sebebi kernel + modülleri üzerinde çok kolay düzenleyebilme fırsatı vermesi (bu arada AUR nimet gibi bir depo ).

Muhtemelen oyunda en iyi performans Windows'tadır.
Performanstan kasıtınız FPS vs. ise Linux çoğu oyunda Windows'tan daha iyi. Ağırlıklı olarak anti-cheat kullanan multiplayer oyunlar oynamıyorsanız Linux'a geçmek için önünüzde bir engel yok.

Fedora fakat KDE ile kullanıyorum, daha kullanılabilir geliyor bu sıralar GNOME'a göre. Hyprland kurmaya uğraşacağım ama canım çekiyor.

İfadeler: 320
Merhaba, ilk iletim için bu konuyu seçmek istedim.

Farklı makinalarda yüklenmiş olarak kullandığım dağıtımlar:
  • Ubuntu
  • Manjaro/Garuda
  • MX Linux
  • Debian/Ubuntu tabanlı 3-4 dağıtım.
  • Diğerleri..

Ubuntu = bloated Linux.

Telemetry olarak sadece sistem parça özelliklerini alıyor. Onu da istemezsen almıyor. Kaynak kullanımı da çok fazla değil. Mint Cinnamon'dan bir tık fazla. Pek de bloated diyemeyiz bence. Fedora falan Ubuntu'dan çok daha fazla kaynak sömürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…