Techolay videosundaki Thermalright TF7 ve Kryonaut Extreme arasındaki fark nedir?

Superuser do 60

Uzman
Makaleler
4
Dün Recep Bey’in yayımladığı videoda sistemi toplarken CPU’ya termal macun uyguladığı sahnede Thermalright TF7 kullanıldığını görüyoruz. Tam bu sırada ekranda şu şekilde bir uyarı yer alıyor:

“Bu macunu tavsiye etmiyoruz. Sistemde daha sonra Kryonaut Extreme uyguladık ve sıcaklıklarda ciddi bir değişim oldu.”

Videonun devamında bu iki termal macun arasında doğrudan bir karşılaştırma veya sıcaklık testi, sistem toplama videosunun doğal akışı içerisinde yer almadığı için aralarındaki sıcaklık farkının ne kadar olduğunu net olarak göremiyoruz. Ancak bu konu açıkçası benim oldukça dikkatimi çekti.

@Recep Baltaş hocam, bu konuda bizi bilgilendirebilir misiniz? Özellikle iki macun arasındaki sıcaklık farkını öğrenmek oldukça güzel olur. Benim gibi videoyu izleyip bunu merak eden birçok kişi olduğunu düşünüyorum.

TF7 kötünün iyisi diyebileceğimiz macun bence. Zamanında kullanmıştım. Çabuk pump-out olmuştu.

TF7 kötünün iyisi diyebileceğimiz macun bence. Zamanında kullanmıştım. Çabuk pump-out olmuştu.
Tüm işlemcilerimi neredeyse Arctic ve Thermal Grizzly markalarıyla soğuttum; bu yüzden hiç kötü ya da vasat dediğimiz bir macunu deneyimlemedim. Açıkçası araştırma gereği de duymadım ama direkt ekranda zart diye uyarı çıkınca oldukça merak ettim.

Sistemin sahibi sistemi getirdiğinde yanlışım olmasın, 70 derecelere çıkıyordu. Kryonaut sonrası fark 10 derece falan oldu abartısız. Zaten macun aşırı kuru idi. Viskozitesi çok yüksekti.
Ben de sizin videonuzdan sonra biraz araştırma yaptım hocam. Herkes yüksek viskozitesinden ve bu yüzden kolay sürülememesinden şikâyet etmiş. Macunu sistem sahibi mi ulaştırdı bilmiyorum ama biz alınmaması gereken macunlar listesine ekledik.

Şahsımca, bu iki macunu doğrudan karşılaştırmak doğru değil diye düşünüyorum. TF7 fiyat performans bir macun ve daha çok Thermalright ürünlerinin yanında hediye olarak geliyor. Bir diğeriyse pahalı ve üst düzey bir macun. Gigabyte Eagle 3070'e 1.5 sene önce soğutucu yanında gelen TF-7'yi sürdüm, kart 72-73'leri geçmedi ve bu da benim için tamam bir değerdi, ücretsiz olarak macunu değerlendirmiş oldum. O zaman işlemcimde de Thermal Grizzly Hydronaut sürülüydü (i9-12900K 5.3GHz OC'li şekilde hava soğutma takılı), Kryonaut'un biraz daha altında ama yine çok pahalı ve üst düzey bir macun. 1 gr şeklinde aldım, şu an orijinalini bulmak zaten zor. Yine 1.5 sene sonra hem işlemci macununu, hem de kartın macununu yenilemek için 2 gr'lık TFX macun aldım, yanlışım olmasın 650-700 arasına satılıyordu. Şunu söyleyebilirim, Thermal Grizzly'yi aratmıyor hatta daha bile iyi Hydronaut ürününden, değerleri çok daha iyi zaten. F/P olarak en iyi macunlardan birisi olduğunu düşünüyorum, bir göz atın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…