• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

[Tedavül: 01.01.2009-Günümüz] 9. Emisyon 200 Türk Lirası

Hocam paranın kalitesini de 2009'dan günümüze düştüğünü düşünüyor musunuz çünkü yeni paralar daha hızlı yıpranıp yırtılıyor.

Hocam paranın kalitesini de 2009'dan günümüze düştüğünü düşünüyor musunuz çünkü yeni paralar daha hızlı yıpranıp yırtılıyor.
Açıkçası eskiden elime 200 lira çok geçmediğinden bu karşılaştırmayı yapamayacağım ancak illaki bazı şeylerde küçük değişiklikler vardır.

Bu dediğim 50 lirada vardı 200'de de var mı bilmiyorum ancak ilk çıkan 50 liralardaki Atatürk filigranı ile yeni çıkanlarınki arasında bir fark vardı. 200'lerde de vardır belki.

Öte yandan 200 liranın kâğıt maliyetinin kendi değerini geçecek kadar arttığını da sanmıyorum o yüzden kâğıt kalitesini azaltmaları için bir neden de yok. Yine de bilemeyiz.

Detayları paylaştığınız için teşekkürler, ilk bastığım paralardan kontrol etmeniz için size de göndereceğim.

Hocam yaklaşık 4-5 yıldır 200TL ve üzeri harçlık alıyorum ondan önce bayramda alıyordum ve o zaman cüzdana falan koyduğumda veya cebime koyduğumda kırışma veya yırtılma olmazdı şimdi hızlıca cüzdanada banknotlar sıkışınca yırtılıyor kırışıyor.

Bilemiyorum. Belki yapmışlardır bi' kalite düşüşü. Ne yapacakları belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…