Birkaç gündür normal şekilde bağlandığım Wi-Fi'de birden bağlanınca "Ağda oturum açın" sorunu vermeye başladı. Aynı Wi-Fi'e bağlı diğer cihazlarda bu sorun yok, sadece benim telefonumda var. Modemi arayüzden yeniden başlattım, Wi-Fi'ı unutup tekrar bağlandım fakat düzelmedi. Arayüzden acaba kara listeye mi eklenmişim diye baktım fakat kara liste de boş. Modemi resetlemek son çözümüm çünkü Wi-Fi benim değil. Neden olmuş olabilir, nasıl çözerim?
Sorununuz "Ağda oturum açın" ifadesi ile ilgili ve yalnızca bir cihazda görünüyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:
1.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama:
- Telefonunuzun ayarlarına gidin.
- "Bağlantılar" ya da "Ağ ve İnternet" bölümüne girin.
- "Wi-Fi" seçeneğine dokunun ve bağlandığınız ağa gelin.
- "Ağı unuttur" veya "Şifreyi unut" seçeneğini kullanın.
- Ardından, Wi-Fi ağına tekrar bağlanmayı deneyin.
2.
Uçak Modu Kullanma:
- Telefonunuzu kısa bir süreliğine Uçak Moduna alın. Yaklaşık 30 saniye sonra Uçak Modunu kapatın.
- Wi-Fi'ye tekrar bağlanmayı deneyin.
3.
DNS Ayarlarını Değiştirme:
- Ayarlardan "Bağlantılar" veya "Ağ ve İnternet" bölümüne gidin.
- Wi-Fi seçeneğine girin ve bağlandığınız ağa tıklayın.
- "Gelişmiş" ayarlarını açın.
- DNS ayarlarını "Statik" olarak değiştirin ve DNS 1 için
8.8.8.8 ve DNS 2 için
8.8.4.4 (Google Public DNS) yazın.
4.
Ağdaki Diğer Cihazlarla Kontrol Etme:
- Diğer cihazlardan ağınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer aynı ağa başka cihazlar bağlanıyorsa, sorun büyük ihtimalle telefonunuza özgüdür.
5.
Yazılım Güncellemelerini Kontrol Etme:
- Telefonunuzun yazılım güncellemelerini kontrol edin. Güncellemeleri yükleyin, eğer varsa.
6.
Güvenlik Duvarı ve Güvenlik Ayarlarını Kontrol Etme:
- Modem arayüzünde güvenlik ayarlarını kontrol edin. Bazı modemlerde belirli cihazları kısıtlayan ayarlar olabilir.
Bu adımları denedikten sonra hala sorun devam ediyorsa, modem sahibinden veya ağ yöneticisinden yardım istemek en iyi çözüm olabilir.