Yarın gittikten sonra deneyimlerinizi yazabilir misiniz?
:thumbsup:

@2426 merhaba.
Fuarı dolaştım ve güzeldi, her şeyi sorabilecek ve meraklı birisi isen gez gez bitmeyen bir sürü yer var fakat ben etkileşim olmayan ve sadece anlatımla sunulan şeyleri pek sevmediğim için standların hiçbirine neredeyse ilgi duyamadım.

Etraftaki uçaklar güzeldi, onun dışında Google ve AWS'nin standlarına denk geldim orada yeni yapay zeka özelliklerini deneyip fotoğraf çektirip çıktı vs. alabiliyorsun o şeyler güzeldi. Resmini müziğe dönüştürmeyi deneyebildiğin bir bölümleri de vardı. Uçak gösterileri fazlaca iyiydi hakkını vermem gerekiyor, çok iyi pilotlar çok iyi hareketler yaptılar, hatta SoloTürk grubunun gösterilerindeki pilot o kadar iyiydi ki havada süzülürken camdan herkese el falan salladı.

Fakat dediğim gibi etkileşimi tavanlaman için biraz meraklı birisi olman lazım. Mesela Türksat standına gittim burada bir arkadaş söylediği için, uyduyu direkt önümüze koymuşlardı ama dediğim gibi benim ilgimi pek çekmedi. Hani kimse gelip bir şey anlatmıyor ya da sunmuyor sadece orada duran bir uydu ve böyle olunca gerçekten sırf koyalım da dursun gibisinden koyulmuş gibi oluyor. Anı olması için fotoğraf vs. çıkartabileceğiniz, VR kullanıp bir yerleri gezebileceğiniz yerler de var.
Ama yani 4 saat oradaydım ve 3 saati neredeyse uçak gösterilerini izlemekle geçti çünkü geri kalan şeyler ilgimi çekemedi. Dijital Evren diye ekrandan oluşan dev bir oda vardı mesela ben daha çok galaksisel bir şeyler göreceğiz sanarken, gelip ülkemiz şu konuda ilerde bu konuda ilerde diye zart zurt diyerek hacker prank sitelerindeki gibi videolar oynatınca yalan söylenen bir odadan ilerisine gidemedi.

Büyük bir kubbede projeksiyonla film izleme etkinliği vardı ama içerisi hani ışıklar kapandığında bile projeksiyon kalitesinden mi derim artık, ses sistemindeki bass'ların fazla açık kalmasından hiçbir sözün duyulmaması gibi sebeplerden dolayı gene düşük prodüksiyonlu ilgi çekici olmayan bir anı olarak kaldı.

Kısacası iyiydi ama şehrimde olmasaydı yol gelir miydim bilmem. Meh yani, havacılığa falan aşırı ilgiliysen ve meraklı birisiysen, her şeyi sorarım öğrenirim gezerim diyorsan gel. Kötü kesinlikle değildi ama müthiş bir festival denecek kadar da iyi değildi.

Quiz yaptılar Kahoot ile mesela siber güvenlik standında, sordukları 10 sorunun 8'i falan saçma sapan devletin kurumlarıyla ilgili AKP gençlik kollarında çalışmıyorsanız bilmeyeceğiniz sorulardı. Ayrıca büyük ödüllerimiz var dediler fakat 1. için verdikleri ödül tam olarak şuydu:

1727978962426.webp

Yani bilmiyorum, sadece sarayları bile milyonlarca para yiyor bir günde fakat kendi dijital dönüşüm ofislerinin yaptığı oyunda ödül olarak 100TL'lik plastik dökmesi kulaklık veriyorlar.

En azından JBL falan koysaydınız.

Son düzenleme: