creazy

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Başlığı biraz açayım. Mesela Osmanlı döneminde atlar, kılıçlar kullanılıyordu; biraz daha yakına gelirsek tuşlu telefonlar vardı. Bugün baktığımızda bunların neredeyse tamamen hayatımızdan çıktığını görüyoruz.

Benim aklıma şu soru geliyor: 2025 yılında hâlâ yaygın şekilde kullandığımız ya da çevremizde sıkça gördüğümüz şeylerden hangileri sizce gelecekte “tarihe karışır”?
Burada bahsettiğim şeyler illa popüler veya vazgeçilmez olmak zorunda değil sadece şu an hayatımızda yer eden ama bir noktada kaybolabilecek şeylerden bahsediyorum.

Sizce ileride “vay be, biz bunu gerçekten kullanıyorduk” diyeceğimiz neler var?
Fikirlerinizi merak ediyorum :)

Bazı örnek sorular:
Sizce kağıt para tamamen kalkar mı?
Şarj kabloları yerini tamamen kablosuz sistemlere bırakır mı?
Arabalar tamamen otonom hale gelir mi, yoksa direksiyon başında insan kalır mı?
Sosyal medya platformları bugünkü haliyle varlığını sürdürebilir mi?
Klasik bilgisayar (fare + klavye) kavramı bir gün biter mi?
Dinler, mucizeler, MİT'ler gibi inanç vesaire sistemleri zamanla etkisini kaybeder mi?
İnsanlık gelecekte daha dinsiz ve bilim merkezli yapay zeka çağı bir hale mi gelir, yoksa tam tersi bir yönelim mi olur?
Bugün bize “sarsılmaz” gelen inançlar, ileride Yunan mitolojisi veya antik mısır inancı gibi tarihsel birer anlatıya mı dönüşür?

Kağıt para bence kalkmaz. Onun için bayağı bir zaman lazım.

Şarj kabloları, yerini kablosuz sistemlere bırakır ama bu bence telefon, tablet gibi basit cihazlar için geçerli olur.

Arabalar tamamen otonom hale gelmez. Araba sadece A'dan B'ye gitmek için değildir. İster eğlence için olsun ister sürüş zevki olsun tamamen otonom sürüşte kontrol sende değildir zaten, olsa da tutmaz gibi.

Sosyal medyalar varlığını sürdürür hatta çok daha gelişir sonuçta globalleşen bir dünyadayız.

Klasik bilgisayar kavramı bence bitmez ya, öyle aşırı gelişmiş mobil cihazlar çıkarsa biter ama orası ayrı.

Eğer bilim aşırı düzeyde gelişir ise (teknolojik olarak değil, zamansal, mekansal veya uzaysal) dinler de tarihe karışabilir.

Yani tamamen kafadan düşüncelerimi dile getirdim hepsini sallamasyon hayal ettim bence böyle olabilir :)