Tekrar YKS'ye girmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senuzulme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 484
  • Etiketler Etiketler
    yks

senuzulme

Yetkin
Yer
İstanbul
Arkadaşlar İstanbul'da özel bir okulda burslu okuyorum. Bölümüm iyi ama ortamı hiç beğenmiyorum. Sosyal etkinlikler, arkadaş ortamı vs. benim için önemli ve aradığımı bulamadım maalesef. Bu sene 2. sınıfa geçtim ve seneye tekrar YKS'ye girip çok daha iyisi için uğraşsam mı diye aklıma bir fikir geldi.

Tekrar YKS'ye girsem, beni halihazırda üniversite okuduğum için kaç bin geri atar tahmini? Veya girmeli miyim?

Tekrar girerseniz OBP'den 20 (tam emin değilim rakamdan, eğer önceki yıl üniversiteye yerleştiyseniz) puan kırılır. Sırf ortam için okuduğunuz bölümden vazgeçmeyin. Başka bölümlerden arkadaş edinin üniversite koca bir yer ve üniversiteden sonra çoğu insanı hayatın boyunca bir daha görmeyeceksin. Bu yüzden YKS'ye girmene değmez dostum.

Son düzenleme:
Acaba hangi üniversitede hangi bölümü okuyorsunuz, sizin için sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz? Senin yerinde olsaydım sırf ortam için 1 sene daha YKS'ye katlanmazdım. Üniversitede biraz kendin çok hafiften zorlayıp kendi ortamını kurmanı tavsiye ederim. Tabii ki sadece bir tane değil birden fazla ortamın olmasını tavsiye ederim.

Tekrar girerseniz OBP'den 20 (tam emin değilim rakamdan) puan kırılır. Sırf ortam için okuduğunuz bölümden vazgeçmeyin. Başka bölümlerden arkadaş edinin üniversite koca bir yer ve üniversiteden sonra çoğu insanı hayatın boyunca bir daha görmeyeceksin. Bu yüzden YKS'ye girmene değmez dostum.
OBP puan kırılması 1 yıl geçerlidir. 2022'de üniversiteye Yerleşen birisinin 2024 tercihlerinde puani kırılmaz.

Arkadaşlar İstanbul'da özel bir okulda burslu okuyorum. Bölümüm iyi ama ortamı hiç beğenmiyorum. Sosyal etkinlikler, arkadaş ortamı vs. benim için önemli ve aradığımı bulamadım maalesef. Bu sene 2. sınıfa geçtim ve seneye tekrar YKS'ye girip çok daha iyisi için uğraşsam mı diye aklıma bir fikir geldi.

Tekrar YKS'ye girsem, beni halihazırda üniversite okuduğum için kaç bin geri atar tahmini? Veya girmeli miyim?
Hayatından 3 yıl gitmesin ne gerek var? Yatay geçiş yap başka şehre geç. Değmez bunun için bu kadar yılı ve verilen parayı yakmaya.

OBP puan kırılması 1 yıl geçerlidir. 2022'de üniversiteye Yerleşen birisinin 2024 tercihlerinde puani kırılmaz.

Hayatından 3 yıl gitmesin ne gerek var? Yatay geçiş yap başka şehre geç. Değmez bunun için bu kadar yılı ve verilen parayı yakmaya.

Bu kesinlikle daha mantıklı. Bence 3 sene sorun değil. Yani diğer okuldaki ortamı da begenmeyebilirsin, sonra pişman olursun. En azından yatay geçiş yaparsa 3 senesinden olmaz ama ortamın garantisi yok, kısaca ortama göre karar vermek pek sağlıklı değil gibi. İdare edersin birkaç sene.

Ortalamanızla yatay geçiş yapın derim. Şu saatten sonra YKS bence mantıklı değil.
Ortalamayı çok yüksek tutmadığım için sanırım pek mümkün değil gibi duruyor.

Yatay geçiş yap kesinlikle YKS uğraşılmaz daha.
Bilgilerim taze. Zaten doğru düzgün matematik çözmediğim için istediğimi alamamıştım. Eğer 100-200 bin geri atılmayacaksam bu sene hem okula gider hem de YKS kasarım, sorun olmaz benim için.

Geri
Yukarı Alt