Herkese iyi sosyaller. Kafanızı şişirmeden ikilemimden size bahsetmek istiyorum. 19 yaşımdayım ve genellikle eğlence kaynağım oyun oldu, çevremdeki arkadaşlarımla oyun oynamak. Ancak 1,5 senedir sınav sebebiyle ve laptopumun emekliye ayrılmasıyla ara verdim.

Bu yaz tekrardan bir bilgisayar sahibi olacağım. Ancak pandemi dönemi veya lisenin sorumsuzluk zamanlarındaki kadar oyunlardan keyif alır mıyım, emin değilim. Bana o zamanlar kadar keyif verecekmiş gibi hissetmiyorum. Zaten eskisi gibi gülüp oynayacağım bir gruba sahip değilim.

Siz olsaydınız eğlence anlayışınızı daha olgunlaştırıp ve revize edip spor, başka bir hobi veya yetenek edinmek üzerine mi inşa etmeyi seçerdiniz? Yoksa oyun oynamayı mı seçerdiniz?
Benden yaşı büyük veya benzer ikilemde olan herkesin fikrini belirtmesini isterim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Oyun aynı dizi film gibi bir hobidir kardeşim, oyun oynamak ile lunaparka gitmek arasında zerre fark yok. İkisinde de para veriyorsun ve eğlence satın alıyorsun. O yüzden sanki oyun oynamak kötüymüş de bir hayat kaçıyormuş gibi düşünmene gerek yok bağımlısı değilsen. Zamanın varsa ki 19 yaşındasın, spora da yönel, oyununu da oyna, arkadaşlarınla da gez. Yeteneklerin varsa onları da geliştir, yeni hobiler de edin. Ayrıca bilgisayar sadece oyun oynamak için değil ki, kendini geliştirebileceğin bir çok bilgiye sahip olmak için kullanabilirsin, tarih psikoloji felsefe hangisine ilgiliysen artık. Tonla alan var.

@Platon, bilgisayardan uzaklaşmalıyım gibi bir düşüncem yok sadece daha çok verimli kullanmak istiyorum. Oyun oynama şeklimi değiştirmeye karar verdim. Artık rekabetçi oyun oynamayacağım daha çok hikayeli veya serbest dünya türü oyun oynayacağım (oynarsam).

@Platon, bilgisayardan uzaklaşmalıyım gibi bir düşüncem yok sadece daha çok verimli kullanmak istiyorum. Oyun oynama şeklimi değiştirmeye karar verdim. Artık rekabetçi oyun oynamayacağım daha çok hikayeli veya serbest dünya türü oyun oynayacağım (oynarsam).
İlla değiştireceğim diyorsan evet o isabet olur, rekabetcinin çok bir faydası yok, hikayeli oyunların kaliteli yapımların insana etki ettiğini düşünüyorum ben. Filmler kadar etkili bence.