oğuz sasi 122

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
Ellerimi sürekli yıkarım, çok titizimdir bu konuda ve telefon ekranını elleyince parmak izlerimi görebiliyorum. Bu benim çok canımı sıkıyor; telefonu da temizliyorum, ama bir çözüm bulamadım henüz.

Telefon iPhone 15 bu arada, koruma camını da random bir telefoncuda 300 TL'ye taktırmıştım. Bu camın kalitesizliği yüzünden midir?

Olay tamamen camın kalitesi kadar üzerindeki oleofobik kaplamanın ömrüyle alakalı. 300 TL'lik camlarda bu kaplama zaten ya hiç olmuyor ya da ilk birkaç haftada tamamen sökülen çok uyduruk bir tabaka halinde geliyor. Bende özel parmak izi önleyici kaplamalı üst seviye bir ekran koruyucu var, o bile ilk 3 ay sıfır parmak izi tutuyordu ama 3. aydan sonra parmak sürtünmesinden kaplama aşındığı için aynen iz bırakmaya başladı.

Parmak izi konusunda sıfır toleransın varsa, ekrandaki netlikten ve parlaklıktan bir miktar ödün vererek mat ekran koruyucu kullan.

Olay tamamen camın kalitesi kadar üzerindeki oleofobik kaplamanın ömrüyle alakalı. 300 TL'lik camlarda bu kaplama zaten ya hiç olmuyor ya da ilk birkaç haftada tamamen sökülen çok uyduruk bir tabaka halinde geliyor. Bende özel parmak izi önleyici kaplamalı üst seviye bir ekran koruyucu var, o bile ilk 3 ay sıfır parmak izi tutuyordu ama 3. aydan sonra parmak sürtünmesinden kaplama aşındığı için aynen iz bırakmaya başladı.

Parmak izi konusunda sıfır toleransın varsa, ekrandaki netlikten ve parlaklıktan bir miktar ödün vererek mat ekran koruyucu kullan.
Mat ekran da ellerken böyle tuhaf bir his oluşur mu? Onu da hiç sevmem açıkçası. Sıfır tolerans değil de olabildiğince az olsun temizlediğimde gitsin istiyorum. Artık sıkıldığım zaman telefonu alıyorum kilitliyken ekran da parmağımla çizim yapıyorum. Öyle bi iz var yani düşünün.

Mat ekran da ellerken böyle tuhaf bir his oluşur mu? Onu da hiç sevmem açıkçası. Sıfır tolerans değil de olabildiğince az olsun temizlediğimde gitsin istiyorum. Artık sıkıldığım zaman telefonu alıyorum kilitliyken ekran da parmağımla çizim yapıyorum. Öyle bir iz var yani düşünün.

Mat ekran koruyucu bayağı tırtıklı hocam pürzülü.

Mat ekran da ellerken böyle tuhaf bir his oluşur mu? Onu da hiç sevmem açıkçası. Sıfır tolerans değil de olabildiğince az olsun temizlediğimde gitsin istiyorum. Artık sıkıldığım zaman telefonu alıyorum kilitliyken ekran da parmağımla çizim yapıyorum. Öyle bir iz var yani düşünün.

Kaliteli bir kaplamaya sahip Spigen, Benks vb. markalı ekran koruyucu alırsanız bu problemi uzun süre yaşamazsınız. İllaki bir süre sonra bu sorun orijinal ekranda da belirebiliyor, yapabilecek bir şey yok.